Otthon

A dallamok hatalmában: lakber-tippek zenekedvelőknek

Idén ünnepeljük Liszt Ferenc születésének kétszázadik évfordulóját. Így, a Liszt-év kapcsán eljátszottunk a gondolattal, hogyan teremthetnénk ehhez méltó hangulatot otthonunkban.
A dallamok hatalmában


Liszt Ferenc utolsó napjai » 

Megálmodtunk néhány teret, és mutatunk benne olyan tárgyakat is, melyek segítségével könnyedén megidézhető a klasszikus zene szelleme – inspirálódj te is! És hogy az elegáns art deco hogyan fér meg a most divatos retrotárgyakkal? Elsőre talán nem is gondolnád, mennyire hatásosan.

Kulcsfigura

Ha behunyod a szemed, és felcsendülnek a legszebb dallamok, te mit látsz magad előtt a képzeletbeli színpadon? Egy jó koncert igazából mindig a karmesteren múlik.

A dallamok hatalmában


Mit? Hol?

Bronz pecsétnyomó a ’30-as évekből: 45 000 Ft, Elite Design Galéria; zongoramintás mappa: 1000 Ft, Kodály Zoltán Zenemű és Hangszerbolt Zenei Antikvárium; ceruzák: 240 Ft/db, Kodály Zoltán Zenemű és Hangszer-bolt Zenei Antikvárium; hamutál: 2990 Ft, Hangszerbirodalom; üveg gyertyatartó és gyertya: 2030 Ft, Kodály Zoltán Zenemű és Hangszerbolt Zenei Antikvárium

Melódia reggelire

Hangjegyek itt, hangjegyek ott. Egy violinkulcs, és máris ráhangolódunk a napra. Gondold tovább az ötletet: te hova tennél még ilyen szimbólumokat?

A dallamok hatalmában

Mit? Hol?
Tapéta: 26 700 Ft, Müller Mónika Enteriőr; bögre: 1890 Ft, Kodály Zoltán Zenemű és Hangszerbolt Zenei Antikvárium; süteményes hosszúkás tányér: 1190 Ft, Coin Casa; piros textilszalvéta: 1990 Ft, Coin Casa; szalvétagyűrű: 2000 Ft, Aita Stúdió

Úgy szép, ha fénylik

A klasszikus art deco és a retró kéz a kézben. Ugye milyen jól megfér ez a két stílus egymás mellett? A magas fényű zongoralakk fekete eleganciája és a ’80-as éveket idéző színek együttese verhetetlen páros. Szerintünk Lisztnek is tetszene.

A dallamok hatalmában

Mit? Hol?
Tapéta: 23 000 Ft/tekercs, Designers Guild, forgalmazó: Hephaistos; fekete gyertyatartóból készült lámpa: 15 000 Ft, M-Lamp (gyertyatartó Aita Stúdió; hangjegymintás csomagolópapír Kodály Zoltán Zenemű és Hangszerbolt Zenei Antikvárium, tervező Torma Beatrix, forgalmazó és készítő M-Lamp showroom & workshop); piros kávéskészlet a ’40-es évekből: 98 000 Ft, Bardoni Interieur Design; fekete opak bauhaus üvegasztal: 380 000 Ft, Bardoni Interiour Design; hangjegymintás szalvéta: 60 Ft/db, Rayher Kreatív Centrum; fekete-fehér kávéscsésze, kiöntő és sárga tálka: stylist sajátja

Fotó: Kövesdi Réka 
Styling: Torma Beatrix

Cikkünk az Otthon magazin 2011. márciusi számából közölt részletet.

A dallamok hatalmábanÍzelítő a tartalomból:

• 5 tipp, hogyan lesz praktikus a mini
• Kincses sziget
• A napsugár színeiben
• Stílusos kilincselés
• Sötétszürkét a falakra

Extra tipp: még több lakberendezési tippet, ötletet találsz az Otthon magazin honlapján: www.otthon.com »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top