Otthon

2050-re megújuló energiára állhat át a világ

Az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testülete (IPCC) által frissen kiadott tanulmány szerint 2050-re a megújuló energiaforrások fedezhetik a világ energiaigényének 80 százalékát.

2050-re javarészt megújuló energiaforrásokból gazdálkodik majd a világkA jelentés kiemeli, hogy a megújuló energiaforrásokra való átállás feltétlenül szükséges ahhoz, hogy csökkenteni lehessen az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, melyek felelőssé tehetők többek között a klímaváltozásért, az árvizekért, aszályokért, hőhullámokért és a tengerszint emelkedéséért.

Az átállás azonban technikailag és politikailag is rendkívül nagy kihívást jelent, különösen azért, mert egyelőre a fenntartható energiaforrások használata jóval drágább, mint a hagyományos fosszilis és nukleáris energiahordozóké.

Ahhoz, hogy a jelentésben vázoltakat teljesíteni lehessen, jelentős globális erőfeszítésre lesz szükség. A kormányoknak világszerte szigorú szabványokat kell bevezetniük, ösztönözni kell a pénzügyi befektetőket és fokozatosan ki kell szorítani a nem megújuló energiaforrásokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top