Otthon

Csokinyomtató a jövő háztartási gépe?

Csokoládéfüggők, figyelem! Egy brit egyetem kutatói előálltak legújabb fejlesztésükkel, a 3D-s csokinyomtatóval.

Nyomtass csokit!A Charlie és a csokigyár című film utolsó kockáit nézve, és a filmhez vásárolt édességek utolsó morzsáit csipegetve, mindenki agyán keresztül suhan a gondolat: milyen fantasztikus is lehet, ha az embertől karnyújtásnyira van minden finomság. Hála dr. Liang Hao professzornak és csapatának, néhány év, és mindannyian Willy Wonkák lehetünk, saját, külön bejáratú édességgyárunkban.

Az új szerkezet alapvetően úgy működik, mint egy átlagos nyomtató. Csakhogy a tintapatronok helyére ebben az esetben, csokoládét töltenek, amit a gép fecskendői egy tetszőlegesen kiválasztott formába csorgatnak, egyik réteget a másik után.

Egyelőre csak laboratóriumi keretek között készülnek a térhatású csokiremekek. A kutatócsoport azonban szeretné, ha minél hamarabb forgalomba hozhatnák találmányukat, amire szerintük minden háztartásban szükség van. Ti használnátok?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top