nlc.hu
Otthon
Tepsivel keresztezték a szagelszívót

Tepsivel keresztezték a szagelszívót

Az új találmány hatékonyabb a hagyományos szagelszívó berendezéseknél, ráadásul pluszenergiát sem használ.

Egy távol-keleti tervező, Hong Ying Guo találmányával elkerülhető, hogy például egy egyszerű hagymás rántotta elkészítése is órákra szagmaradványokat hagyjon a lakásban. Az eszköz közvetlenül a „forrásnál kapja el” a szagokat, valamint a gőzt, füstöt, és azonnal tiszta levegővé alakítja azt. Nem csupán praktikus és – a szokványos szagelszívó berendezésekhez képest – igencsak helytakarékos, de extra energiát sem igényel a működtetése, hiszen a tűzhely hőjével üzemel, amit a sütés során egyébként is elhasználnánk.

 

Szagtalanul főzhetsz a szagelszívós serpenyővel

 

 

A tervező elképzelései szerint a serpenyő gyártható lenne kifejezetten villany-, illetve gáztűzhelyekre alkalmas változatokban, fedéllel vagy anélkül, valamint valamint bal- és jobbkezesek számára kényelmes verziókban egyaránt. Ráadásul még a mosogatással sem kellene bíbelődni, hiszen úgy alakították ki, hogy mosogatógépben lehessen tisztítani.

Ahhoz, hogy a találmánynak a háziasszonyok gyakorlatban is örülhessenek, már csak az hiányzik, hogy egy gyártó lecsapjon a koncepcióra, és meginduljon a sorozatgyártás.

Nektek hogy tetszik? Ha lehetne kapni, ti vennétek ilyen serpenyőt? 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top