Otthon

Strandolj otthon!

Ha nincs kedved vagy lehetőséged strandra menni, akkor rendezd be otthon a saját strandodat! Az ötletet mi adjuk, a strand a tiéd.

Könnyű azoknak otthon strandolni, akiknek a kertjében úszómedence figyel. De ha neked csupán egy erkélyed, teraszod vagy kisebb kerted van, azt is átalakíthatod hangulatos, privát stranddá.

Ejtőzés az erkélyen

Ha elsősorban ejtőzésre szeretnéd használni az erkélyt, nem pedig szabadtéri étkezőként, akkor válassz olyan ülőbútort vagy nyugágyat, melynek – az erkély méretéhez viszonyítva – minél szélesebb az ülő- vagy a fekvőfelülete. A függőágy szintén beválik erkélyeken és kisebb kertekben is. A helytakarékosság jegyében asztalból elég, ha csak egy kis dohányzóasztalt helyezel el a székek, nyugágyak közelében, amire épp le tudod pakolni azt a néhány tárgyat, amire odakinn szükséged van.  

Strandolj otthon!

 

Strandolj otthon!

 

 

Még kényelmesebbé és dizájnosabbá teheted a környezetet színes díszpárnákkal, esetleg egy szőnyeggel, virágládákkal, vagy épp néhány színes lampionnal.

Árnyékolásra a legkézenfekvőbb megoldás természetesen a napernyő, azonban ha annyira kicsi a hely, hogy ez nem fér el, akkor az árnyékoló ponyva az ideális választás.

Strandolj otthon!

 

Strandolj otthon!

 

 

Erkélykemping és minikert

 

A gyerekek imádják a sátrakat, a kempinghangulatot, amit akár az erkélyen is megteremthetsz nekik: elég sátorszerűen kifeszíteni egy lepedőt vagy ágytakarót, alulra leteríteni egy paplant, oldalra pedig elhelyezni néhány párnát, nehogy beverje magát vagy kiejtsen valamit a korláton. Még tutibb a dolog, ha látogatóba is érkezik gyerek, akkor ugyanis a tiéd eldicsekedhet neki a saját kis nyári birodalmával.

Strandolj otthon!

 

Strandolj otthon!

 

 

Ha nincs kertetek, a kertészkedés örömét akkor is megadhatod a gyereknek. Szerezz be egy nagyobbacska virágládát, néhány strapabíróbb növényt, a többit pedig bízd a csemetéd kreativitására, rendezze be ő a minikertet a saját elképzelései szerint. Építsetek be akár egy madáretetőt, műanyag játékot vagy színes kavicsokat, de ne csodálkozz, ha a gyereknek ennél merészebb ötletei is lesznek. Az erkélykemping és a minikert kiválóan kombinálható is egymással.

 

Mindenki pancsoljon!

 

A legkisebbeknek akár az erkélyre is kitehetünk egy gyerekmedencét, kiválóan ellesznek benne, arra viszont mindenképp figyeljünk, hogy legyen fölöttük napernyő vagy árnyékoló.

Strandolj otthon!

 

Strandolj otthon!

 

 

A nagyobbacskáknak klassz strandot rendezhetünk be egy felfújható medence és egy forgó vagy billegő locsoló segítségével. A lényeg, hogy lehessen rohangálni a vízsugár elől…

A hőségben életkortól függetlenül mindenkinek barátja a kerti zuhany, mely egy egészen kicsi kertben is felállítható, hiszen nagyon kevés helyet foglal, a lényeg, hogy legyen hozzá kerti csapunk és slagunk.

Strandolj otthon!

 

Strandolj otthon!

 

 

A hagyományos kerti zuhanyok mellett persze kaphatók már izgalmasabb változatok is, például a jobb oldali képen látható modell, melyből szökőkútszerűen, lentről felfelé spriccel a víz.

Akiknek van kertjük… 

 

Strandolj otthon!

 

Használt, feleslegessé vált holmik segítségével akár viszonylag kis alapterületű kertet is feldobhatsz, ráadásul ez az irányzat most nagyon divatos is. Szerezz egy elfogadható állapotú, régi talpas kádat, melybe akár mini kerti tavat is telepíthetsz mutatós vízinövényekkel, de némi felújítás után akár szabadtéri kádfürdőt is kialakíthatsz benne. Akárhogy is, mindenképp a kert különlegessége lesz.

 

Strandolj otthon!

 

Akár víz nélkül is vízparti hangulatot teremthetsz a kertben – mégpedig akár egész évre – ha sikerül szert tenned egy leselejtezett csónakra.

Strandolj otthon!

 

A szebb napokat látott vízi járművet használd virágládaként: fúrj néhány lyukat az aljára, béleld ki virágfölddel, és ültess bele növényeket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top