Otthon

Megfőzi a tojást a tojástartó

A lágy tojásra csak egy percet kell várni és még serpenyő sem kell hozzá.

Orosz tervezők készítették el ezt a speciális tojástartót, melyben nem csupán tárolni lehet a tojást, de meg is lehet benne főzni.

A csomagolás háromrétegű: a külső réteg a hagyományos tojástartókéval megegyező anyagból áll, a középső réteg hőtermelésre képes vegyi anyagokból készül, legbelül pedig az úgynevezett intelligens réteg helyezkedik el, mely vizet tartalmaz.

1 perc alatt kész
1 perc alatt kész

Ha a két belső réteg közötti membránt az erre kialakított fül segítségével kihúzzuk, a hőtermelés beindul. Abban az esetben, ha lágy tojást szeretnénk enni, egy perc múlva szét kell nyitni a csomagolást, ha viszont főtt tojásra vágyunk, két percet kell várnunk.

A csomagolás ugyan egyszerhasználatos, viszont újrahasznosított anyagokból készítik, így nem szennyezi a környezetet. A tervezők egy nemzetközi dizájndíjat is elnyertek találmányukkal, jelenleg pedig gyártót és forgalmazót keresnek, amely piacra dobná.

 

ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Megfőzi a tojást a tojástartó

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top