Otthon

5+1 füstmentes kandalló

Ahhoz, hogy a kandallód legyen, ma már nincs szükség kéményre és tűzifára sem…

A kandalló újra divatos, viszont a hagyományos, fatüzeléses változat kiépítése – ahol egyáltalán megvannak hozzá a feltételek – meglehetősen macerás és drága. A biokandallók viszont bárhol felállíthatók, és mivel bioetanollal, vagyis növényi anyagokból nyert üzemanyaggal működnek, ezért – bár valódi tűz ég bennük – füst és korom nem keletkezik, veszélyes anyagok sem szabadulnak fel, így kéményre sincs szükség. A „kandalló-élmény” viszont ebben a modern formában is hiteles. Következnek a kedvenc biokandallóink.

Tulipán

5+1 füstmentes kandalló

 

A természetes vonalak kedvelőinek lesz barátja az olasz Matteo Ragni tulipánkandallója, mely egy tulipán fejét formázza, minimalista stílusban. A bútor nőiesen és férfiasan berendezett lakásokba egyaránt illik.

Tábortűz a szobában

5+1 füstmentes kandalló

 

A kempingezés, a tábortüzek hangulatát is megidézhetjük a hideg hónapokban a négy fal között Michael Higers német dizájner tábortűz-kandallójával. Egyszerre nyári és téli, klasszikus és modern élmény.

Kislakásba

5+1 füstmentes kandalló

 

A kis alapterületű lakásokban élőknek sem kell lemondaniuk kandallóról, hiszen ez a minikandalló csupán 35 centi hosszú, 28 centi magas és 12 centi széles, vagyis akár egy asztalra állítva is elfér.

Láda

5+1 füstmentes kandalló

Akik a használaton kívüli tárgyakat szeretik elrakni, becsukni, azok számára lehet ideális ez a cseles bútordarab, mely csukott állapotában faládának látszik, ám ha kinyitjuk, kandallóként használható. Különlegessége a fedél belsejében elhelyezett tükör, mely még látványosabbá teszi a lángokat.

Tűzgömb

5+1 füstmentes kandalló

 

A kuckós, meleg hangulatú lakásokba leginkább talán ez a gömb alakú biokandalló passzol, mely formájával még harmonikusabbá teszi a lakóteret. Felállítható a falnál, de akár a szoba közepén is, és míg a talapzata stabilan áll a talajon, a gömbrész forgatható.

Multifunkciós

5+1 füstmentes kandalló

 

Látványos és egyben praktikus darab a brit Hasan Agar és Kubra Agar tervezőpáros multifunkciós bútora: nyitott állapotban egy kandalló és kényelmes fotel, összecsukva viszont dohányzóasztal-kandallóvá vagy hosszúkás asztallá alakítható.

 

 

ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

5+1 füstmentes kandalló

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top