Otthon

Ki ivott a pohárkámból? Pohárjelölési tippek bulikba

Filléres ötletek, hogyan jelöljétek a poharakat a szilveszteri buliban, mielőtt kitör a káosz. Gyerekbarát verzióval is készültünk.

Legyen szó szilveszteri vagy szülinapi buliról, kevesen mondhatják el magukról, hogy a vendégek számával megegyező számú, ám különböző pohárral rendelkeznek. Marad a poharak jelölése, amihez nem is kell más, csak egy filctoll, pár befőttesgumi vagy egy parafa dugó.

Rajzos poharak

Ki ivott a pohárkámból?!

Ez talán a legegyszerűbb módszer. Alkoholos filc minden háztartásban akad, 70%-os alkohol meg kerül a gyógyszertárból. Így jó időre megoldódik a jelölgetés és a nyomok eltüntetése is. Kipróbáltam, a rajzolás után már két perccel stabil a filc, nem kenődik se szét, se rá a kezünkre.

Ráadásul gyerekbiztos, szemben a tapasztható, akasztható Ki ivott a pohárkámból?!bolti kütyükkel. Ez utóbbi tényt azért is hangsúlyoznám, mert tapasztalataim szerint a kisgyerekek bármit begyömöszölnek az orrukba, szájukba, fülükbe, ami apró, színes és műanyag. Ezek pedig pont azok a dolgok, amiknek eltávolításához általában egy ügyeletes orvos kell.

Befőttesgumi, a sztár

A blogomban már írtam róla, hogy a befőttesgumi milyen sokoldalúan használható, de ha a korábbiak nem lettek volna elég meggyőzőek, íme még egy érv: szuper pohárjelölő! A metódusra nem vesztegetnék sok szót, a kép szerintem önmagáért beszél.

Amit még hozzáfűznék, hogy megtehetjük azt is, hogy nem gumizzuk fel előre a poharakat, hanem a vendégekre bízzuk. Így egyrészt munkát spórolunk meg, másrészt ha mindenki maga választ szín(eke)t, akkor pár alkohollal teli óra után is jobban emlékszik, hogy melyik volt a sajátja.

Dugót szemétbe nem dobunk

Parafadugót tényleg vétek kidobni. Nem csak azért, mert egyre nehezebb az előállítása, hanem mert rengeteg módon felhasználható. Mint látható, pohárjelölőnek is.

Ki ivott a pohárkámból?!

Az elkészítése két perc, ráadásul ezt elrakhatjuk, és a következő buliban már csak rá kell rakni a poharakra.

Mindenhol veled leszünk: megjelent a Nők Lapja Café mobilalkalmazása

mobil dobozMit ígér a horoszkópod aznapra, ki villantotta a legtrendibb ruhát a vörös szőnyegen, jól jönne egy klassz recept ebédre? Ezentúl nem kell gép elé ülnöd, hogy mindezt elolvashasd itt nálunk, mert az új Nők Lapja Café alkalmazással akár a buszon ülve vagy sorban állva, de a reggeli kávéd mellett is átböngészheted híreinket!

– Itt töltheted le az alkalmazást iPhone-ra!
– Itt töltheted le az alkalmazást Android mobilra!

– Itt töltheted le az alkalmazást Windows Phone-ra!

További részleteket és letöltési segítséget itt találsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top