Otthon

Csináld magad: szilveszteri szobalampion

Egyszerűen feldobhatod a lakást ezekkel a helyes papírlampionokkal, ha otthon várjátok az új évet.
Kattints a képre a fázisfotókért!
Kattints a képre a fázisfotókért!

Valószínűleg sokan töltik otthon idén is a szilvesztert, mert gyerek van otthon, vagy nem szeretnék kocsmában szórni a pénzt. Itt egy ötlet, hogyan teremts ünnepi hangulatot a lakásban. Ez annak a lampionnak az egyszerűsített változata, amivel a kínai újévet szokás ünnepelni. Mivel gyertya nincs ebben, ezért a tűzvédelmi szempontoknak is tökéletesen megfelel.

Papír, olló

Nincs szükségünk másra hozzá, mint fekete kartonpapírra, színes papírra, kétoldalú ragasztószalagra vagy más papírragasztóra, ollóra és szalagra vagy zsinórra, hogy legyen mivel fellógatni. Első lépésként vágjunk ki a kartonpapírból egy 20×27 centiméteres téglalapot. A hosszabb oldalait és a rövidből az egyiken ragasszunk végig egy-egy csík kétoldalú ragasztót. A rövid oldalon szedjük le a védőcsíkot a ragasztóról, hajtsunk hengert a kartonból és ragasszuk össze úgy, hogy a másik két ragasztócsík kifele mutasson.

Most elkezdhetjük egy csíkokra vágott színes papírral dekorálni a hengerünket. Szedjük le a védőcsíkokat a maradék kétoldalú ragasztóról, és kezdjük el ráilleszteni a színes papírcsíkokat, hogy félig fedjék egymást. Ha ott kezdjük a ragasztást, ahol a kartont összeillesztettük, akkor biztosan pontosan eltaláljuk, hogy függőlegesen álljanak a csíkjaink. Mikor körbeértünk, csak annyit kell tennünk, hogy két lyukat fúrunk a lampion tetejére, ahol át tudunk fűzni egy szép madzagot. Más formákat is kaphatunk, ha a ragasztószalagot alul vagy mindkét oldalon belülre tesszük, és úgy ragasztjuk fel a színes csíkokat.

A fabrikett jó a tüzeléshez vagy sem? Megmondja a Válaszkereső! De bármilyen más témában is kérdezhetsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top