Otthon

A kis lakások három alaptrükkje

Ha ezekre odafigyelünk, akkor egy szűk teret is könnyen otthonossá tehetünk.

Aki kicsi helyen kénytelen berendezni az életét, az valószínűleg már rengeteg leleményességet bevetett, hogy minden elférjen. A nagy variálásban viszont hajlamosak lehetünk megfeledkezni a legfontosabb eszközökről, amikkel otthonosabbá tehetünk egy kicsi lakást. Most ezeket ismételjük át az Apartment Therapy összeállítása alapján.

Világítás

A fénynél jobban semmi sem befolyásolja egy szűk tér hangulatát. Ki szeretné egy apró, sötét szobában tölteni a napjait? Használjuk ki az ablakon beáramló fényt, amennyire lehet, például ne rakjunk magas bútorokat az ablak közelébe, és használjunk tükröket.

A kis lakások három alaptrükkje

Gondoskodjunk bőséges mesterséges világításról, a nagyvillany és a hangulatvilágítás mellett biztosítsunk fényforrást mindenhol, ahol szükségünk lehet rá, például a konyhapultnál, a fürdőben a tükör előtt, a dolgozóasztalon. Csak arra figyeljünk, hogy néhány energiatakarékos izzó nagyon gyengén világít, amíg bemelegszik, és ha rosszul választunk, vakondnak érezhetjük magunkat a saját lakásunkban.

Tárolás

Ha kicsi a rendelkezésre álló hely, akkor nagyon ügyesen kell gazdálkodnunk vele, és ehhez elengedhetetlen, hogy minden holmink számára alakítsunk ki valamilyen tárolóhelyet. A beépített vagy a sok fiókkal, polccal ellátott szekrények ilyenkor rettentő hasznosak, és például az sem árt, ha az ágy aljában elfér egy ágyneműtartó, vagy ha valamelyik szekrénybe el lehet rejteni a porszívót, a felmosóvödröt és a seprűt. Teljesen sosem dőlhetünk hátra, a ruháinkat és a folyamatosan szaporodó tárgyakat rendszeresen érdemes szortírozni, főleg ha valaki inkább gyűjtögető típus.

A kis lakások három alaptrükkje

Sokoldalúság

Ha kevésből gazdálkodunk, akkor is törekedjünk a variálhatóságra; a többfunkciós vagy könnyen mozdítható bútorokkal is helyet nyerhetünk. Egyszobás lakásba érdemes kanapéágyat tenni, de gondolkozhatunk lenyitható konyhaasztalban, összecsukható székekben, guruló kisasztalban, és az íróasztalunk lehet étkezőasztal is egyben.

A kis lakások három alaptrükkje

Még nem elég? Íme egy jó ötlet az erkély felvirágoztatására.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top