Otthon

A legpiszkosabb kütyük a lakásunkban

Kitalálod, melyek azok a tárgyak az otthonodban, amin a legtöbb baktérium hemzseg? Megdöbbentő, de gyerekjátékokon vagy a bicikliken sokkal több baci nyüzsög, mint a sokat emlegetett vécéülőkén.

Hiába mosol kezet minden egyes alkalommal, amikor kiviszed a szemetet vagy kutyázol, a leginkább piszkos dolgok pont azok, amikre talán nem is gondoltál.

Benéztek a családokhoz

A videojátékok távirányítóján ötször annyi baktérium tanyázik, mint a WC-ülőkén, derül ki az UNICEF új kutatásából. Ugyanígy kényes pontnak tartják a gyerekjátékokat, ezeken találták ugyanis a legtöbb kórokozót.

 A legpiszkosabb kütyük a lakásunkban

A háztartásokban, ahol mintákat vettek, meg is szavaztatták a lakókat, és ez alapján ötből három ember azt gondolja, hogy gyermekei játszótereken vagy óvodában, iskolában kapnak el fertőzéseket. A kutatók szerint viszont érdemes először a saját otthonunkban körülnézni és rendszeresen tisztítani nemcsak az említett játékokat, de a kanapékat, foteleket is, ahol szintén rengeteg kórokozó megbújik.

Meglepő arányok

„Emellett pedig még mindig a rendszeres és alapos kézmosás a leghatásosabb módszer a fertőzések megelőzésére” – mondják a kutatók. A kutatás azt is kimutatta, hogy a kertben tárolt tárgyak közül a biciklik és a labdák a leginkább fertőzőek. Összehasonlításképp, a sokak szerint legpiszkosabb vécéülőke 1600/100 cm2 bacit tartalmaz, a bicikliknél 14 000/100 cm2 az arány.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top