Otthon

Halloween tököt kaptak az Állatkert lakói

Tökcsemegével kínálták az állatokat. Belsejükben azonban nem mécsesek voltak, hanem számukra ellenállhatatlan, ínycsiklandó finomságok.

Különleges módon elkészített töklámpásokat kapott az Állatkert több lakója, így a gorillák és a szurikáták is – számolt be honlapján a fővárosi intézmény. Bár a gorillák magát a halloween tököt is szívesen elropogtatják, a töklámpások belsejét salátalevéllel, banánnal, földimogyoróval, mazsolával és egy kis mézzel töltötték meg a gondozók. A kifutóba kiengedett állatok egyből megtalálták a töklámpásokat, s élvezettel fogyasztották el azok tartalmát.

A ragadozó életmódot folytató szurikátáknál a számukra felkínált „tökfejeket” lisztkukaccal töltötték meg. Itt azonban kellett pár másodperc, míg az óvatos állatok minden bátorságukat összeszedték, és bemásztak a fejek belsejébe. Ám végül módszeresen kifosztották mindkét töklámpás belsejét.

Forrás: zoobudapest.com
Forrás: zoobudapest.com

Az elefántok is kaptak sütőtököt, de az ő estükben az állatkerti munkatársak nem bíbelődtek a kifaragással. A hatalmas ormányosok ugyanis pillanatok alatt összeroppantották a tököket, és komótosan el is fogyasztották mindet. Ez a feladat még a kis elefántborjú, Asha számára sem okozott nehézséget.

Az Állatkert ezen a héten számos programmal várja a családokat, ráadásul a 14 éven aluli gyermekek számára – október 28-ától november 3-áig – díjmentes a belépés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top