Otthon

Kalapács alatt John Lennon gyerekkori otthona

A Newcastle Roadon álló házért 250 ezer fontot, átszámítva 85 millió forintot remélnek.

Kalapács alatt John Lennon gyerekkori otthonaA több mint harminc éve elhunyt egykori Beatles-tag 1940 és 1945 között, ötéves koráig lakott családjával a liverpooli Newcastle Roadon lévő vöröstéglás épületben. A három hálószobás ház, amelyhez kis hátsó kert is tartozik, a jelenlegi tulajdonos szerint nem sokat változott: csaknem olyan, mint amikor még Lennon élt benne, egy kőhajításnyira a Penny Lane-től, amelyet később egy Beatles-szám is megörökített.

Az árverést kedden este rendezik a híres Cavern Clubban, ahol a Beatles a hatvanas években legsikeresebb számait játszotta. Az ingatlan árát előzetesen 150 és 250 ezer font (50-85 millió forint) közöttire becsülték, ami az ingatlanszakértők szerint nem szokatlan összeg egy házért a környéken.

Lennon 1940. október 9-én született Liverpoolban. Gyerekkorának második lakóhelyét, a liverpooli Menlove Avenue-n a brit műemlékvédelem vásárolta meg, a Newcastle Road-i házra azonban nem kívánnak licitálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top