Otthon

Műanyag palackokból fizették fiaik taníttatását

Nem félnek a kemény munkától. Tiszteletre méltó emberek.

Egy kínai házaspár, Jianying Liu és Jiagu Zhu tíz éve hoztak létre egy műanyag-újrahasznosító üzemet, ahol az utcákon saját maguk által összegyűjtött palackokat használják fel. Naponta akár 7000 – 10 000 palack is átmegy a kezükön, ami több, mint ahányat a legtöbb ember egész élete során újrahasznosít.

A férj és a feleség megosztják a munkát: Zhu úr kora reggeltől egy triciklivel járja az utcákat és a palackokat gyűjti, a neje pedig az üzemben válogatja és mossa a hulladékot, előkészítve a feldolgozásra. „Nem félünk attól, hogy nehéz az élet, nem félünk a kemény munkától, a puszta kezünkkel faragjuk ki a boldogságot” – fogalmazott a férj.

A kemény munkával megkeresett pénz jelentős részét két fiuk taníttatására fordították. Mostanra már mindketten lediplomáztak, és az egyik fiú jelenleg PhD-képzésen vesz részt Németországban. A szülők nagyon büszkék rájuk, és ők is büszkék lehetnek a szüleikre.

Műanyag palackokból fizették fiaik taníttatását

Forrás: rocketnews24

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top