Otthon

Öltöztesd fel a szobát egy lámpával!

Egy karakteres lámpával stílust adhatsz a szobának, ráadásul a megfelelő világítás csak fokozza a hangulatot. Csináld magad, vagy éppen vásárolj hazai alkotóktól – mi mindkettőben segítünk. A jelszavunk: bura teszi a lámpát!

Régebben a lakberendezésben a lámpák nem foglalkoztattak különösebben, aztán fokozatosan változott meg minden. Először csak az Mlamp tervezőjének, Fatér Máriának az újrahasznosított alapanyagokból és porcelánból készült darabjai fogtak meg. Idővel rendeltem is tőle egy lámpát, ami a nagyszüleim garázsában talált régi, pink fémtermoszból készült. Az volt az első dizájner világítótest az otthonomban.

Táskamániásnak táskás lámpát

A következő fokozatot az jelentette, amikor kisgyerekes anyukaként szert tettem egy lámpamániás barátnőre, a Tilka tervezője, Hubai Orsi személyében. Ő mindig olyan átéléssel tudott mesélni a lámpákról és a burákról, hogy öröm volt hallgatni. Táskamániásként kaptam is tőle egy táskatalpú lámpát. Szóval így jutottam el oda, hogy ma már új otthonom berendezésénél különösen nagy hangsúlyt fektetek a lámpák megválasztására.

Ahogyan már jeleztük, a bura teszi a lámpát, hiszen az izzó és a kábel mellett az a legkarakteresebb elemük. Cikkünkben éppen ezért csak és kizárólag tekinteteket vonzó lámpákat válogattunk be.

A “csináld magad”-őrületnek hála, nem kell feltétlenül vagyonokat költenünk dizájnos lámpakölteményekre, csak meg kell keresni a neten a stílusunknak és a kézügyességünknek megfelelő változatot. Majd el kell készíteni, egy ügyes pasival felszereltetni, és otthonunk máris nem egy unalmas tucatlakás valamelyik lakberendezési katalógusból.

Megnézem
Összes kép (1)

Aki nem érez az inspirációs galéria után sem elég tettvágyat a lámpakészítéshez, mégis szeretne lecserélni egy unalmas darabot, azoknak ajánljuk figyelmébe mostani bazárunkat. Ebben a válogatásban ráadásul magyar alkotóktól éppúgy találtok megfizethető darabokat, mint a lakberendezési óriásoktól.

Fából vagy papírból?

Bura teszi a lámpát!

1. Lila papírburás lámpa, Meska – Brinza 3200 forint
2. Gömb alakú lámpa, Tilka, 11 500 forint
3. Púderrózsaszín bura, IKEA, 4990 forint
4. Narancs szalagos lámpa, Meska – Frivol 22 220 forint
5. Papír lámpabura, IKEA 995 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top