Otthon

Veszélyben a veszprémi zsiráfbébi élete

Anyja már elfogadja, de nincs túl a nehezén a veszprémi csöppség.

Anyja elfogadja végre a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban március 2-án született zsiráfot, de szoptatni már nem tudja, ezért a borjú életben maradása még kétséges – közölték a vadasparknál.

A nehéz ellés miatt az anya kezdetben elutasította a zsiráfborjút, így a kicsit gondozója, Marokházi Kati egy cumisüvegből etette. A zsiráftehén később elfogadta utódát, hagyta, hogy mellé feküdjön, nyalogatja is, de a teje közben elapadt. A zsiráfborjút egy hónaposan elkezdik speciális, zsiráftejporból készült tej evésére, 6 hónaposan pedig a szilárd táplálékra szoktatni, ez a folyamat azonban nem kockázatmenetes.

Forrás: veszpzoo.hu Még sok-sok fotót találsz a kis zsiráfról és Katalinról a Veszprémi Állatkert Facebook-oldalán

Forrás: veszpzoo.hu

Még sok-sok fotót találsz a kis zsiráfról és Katalinról a Veszprémi Állatkert Facebook-oldalán

A zsiráfok 18 hónapos korukig szopnak, akkor választják el őket az anyjuktól, onnantól képesek önálló étkezésre, ez a választóvonal a borjaknál, hogy életben maradnak-e.

Az állatkert munkatársai azonban mindent megtesznek a veszprémi vadaspark első zsiráfborjának életben tartásáért, nappal három óránként etetik, vigyáznak rá, de még a legnagyobb gondoskodás, figyelem mellett is előfordulhat, hogy elvesztik a kis zsiráfot.

Az állatkertet hétvégenként több ezren keresik fel, hogy drukkoljanak a borjúnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top