Otthon

Magándetektívekkel harcolnak a kutyagumik ellen

Kutyagumi-detektíveket alkalmaz egy spanyol város.

Magándetektíveket vesz fel egy spanyol város vezetése, a feladatuk az lesz, hogy filmfelvételt készítsenek a kutyájuk ürülékét el nem takarító gazdikról, és jelentsék az eseteket a rendőrségnek. A Madridtól északra fekvő Colmenar Viejónak a járdákat borító kutyagumiba belefáradt polgármesteri hivatala – látván, hogy a figyelmeztető táblákkal nem sikerült a hanyag gazdikat jobb belátásra bírni – már a jövő héttől alkalmazza az első “kutyagumi-detektívet”, aki az utcákat járja, hogy tetten érje a vétkeseket.

A detektív inkognitóban indul bevetésre olyan közterületeken, ahol a legtöbb kutyát sétáltatják, és ahonnan a legtöbb kutyaürüléket takarítják el. A feladata az lesz, hogy tetten érje és lefilmezze az ürüléket el nem takarító tulajdonosokat, a bizonyítékot, illetve a tanúvallomását pedig benyújtsa a helyi rendőrségen. A vétkeseket akár 150 eurós (46 ezer forint) bírsággal is sújthatják, sőt a visszaesők ennél nagyobb összegű büntetésre is számíthatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top