Otthon

Csináld magad: kísértetes girland halloweenre

Egyszerűen és extra hozzávalók nélkül összerakhatod ezt a dekorációt halloweenre. Ha a tökfaragás már nem szenzáció, erre biztosan rápörögnek majd a gyerekek, és a karácsonyi izzósort is jobban kihasználjuk. Már csak egy adag pingponglabdára, egy elnyűhető lepedőre és pár eszközre lesz szükségünk.

Nem szoktunk halloweent ünnepelni, de tököt faragunk, azt is inkább azért, mert gyerekem van, és tetszik neki. Nemrég vettem magamnak a fáradságot, hogy a sok boszi, denevér, csontváz és rém mítoszát egy kicsit jobban körbejárjam, és kiderült, hogy a halloween egy Írországból indult pogány aratóünnep volt. Az évszázadok során mindenféle vallási és egyéb mitikus tartalommal bővült és jutott el Észak-Amerikába ez a mindenszentek előestéjén tartott ünnep. Ezért idén a tökfaragás tevékenysége kibővült pár apró szellem elkészítésével, és ha így haladok, pár év, és tényleg felveszem a halloween fonalát.

Szellemes világító girland

Amire szükséged lesz – egy 10 szellemes girlandhoz:

  • 140 cm széles lepedővászonból 40 cm
  • 10 db fehér pingponglabda
  • egy kevés fekete hímzőfonal vagy bármilyen vékony fekete zsinór
  • fekete alkoholos filc, olló, mérőszalag, sniccer
  • egy LED izzós fényfüzér

FONTOS: A pingponglabda hőérzékenysége miatt mindenképpen olyan izzósort használj, ami nem ad le nagy hőt! A LED izzósor tökéletes választás ilyen célra is.

Szellemes világító girland

Így állj neki:

1. Először mérj ki 20×20 cm-es négyzeteket a lepedővászonra, és ollóval megkezdve tépd a vásznat méretre. Így a szellemek széle kellően “rongyos” lesz. Fontos! Ezt a tépési-darabolási módszert csak lepedővászonnal tudod előadni, másféle textilt ollóval darabolj.

Szellemes világító girland

2. Fogd meg a kész 20×20-as négyzeteket, hajtsd félbe, és ollóval csípj a közepükre egy pici lyukat.

Szellemes világító girland

3. Vedd kézbe a pingponglabdákat, és kezed épségére maximálisan ügyelve ejts X alakú metszést a labdákon. Ha neked is feliratosak a labdáid, akkor érdemes a feliratnál metszeni, mert így, hogyha a szellemek feje búbjára kerül a felirat, kevésbé látszik majd.

Szellemes világító girland

4. Most elkészítjük a szellemeket. Fogj egy labdát, és tedd rá az anyagot. A labda és az anyag metszése egy helyen legyen.

Szellemes világító girland

5. Tekerd körbe nyaktájékon a szellemeket fekete hímzőfonallal, kösd meg erősen.

Szellemes világító girland

6. Amikor készen vannak a szellemek, rajzolj nekik alkoholos filccel kedves vagy mérges arcokat, amihez épp kedved van.

Szellemes világító girland

7. Utolsó lépésként fogd meg az izzósorodat, és az izzókat nyomd bele óvatosan a szellemek fejébe. Told túl egy picit, majd húzd vissza kifelé, így jól megakad a labda metszésénél.

Szellemes világító girland

Nincs más hátra, mint a kiválasztott helyre felakasztani a művet, és bekapcsolni az izzósort; jöhetnek a szellemek!

Szellemes világító girland

Ha tökös dekorötletekre vágysz inkább, erre kattints!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top