Otthon

4 csodaszép anyák napi vintage meglepetés

Lepd meg anyák napjára édesanyádat, nagymamádat könnyen elkészíthető és olcsó alapanyagokból beszerezhető, csodaszép vintage ajándékokkal.

Igazán különleges és gyönyörű ajándékot készíthetsz anyák napjára egyszerűen, olcsón és gyorsan. Lepd meg édesanyádat, nagymamádat vintage ajándéktárgyakkal, melyekben épp az a nagyszerű, hogy maradékból vagy kidobásra szánt, használt anyagokból tudod percek alatt összeállítani. Minél régibb, annál jobb. Mutatjuk a legkreatívabb ötleteket.

Anyák napjára készíts csodaszép vintage ajándékot

1. Anyák napi vintage köszöntőkártya

Ehhez a szívmelengető anyák napi ajándékhoz szükséged lesz egy darab újságpapírra, de egy pasztellszínű, mintás vagy feliratokkal díszített szalvéta is tökéletesen megfelel a célra. Szerezz be néhány ív süteményespapírt, egy kis ollót, világoskék, fehér vagy rózsaszín selyemszalagot, gyöngyös gombostűt, apró cérnatekercset, darabka mérőszalagot, esetleg horgolt szalagot.

Az újságpapírt vagy a szalvétát ragaszd fel egy kartonra, rendezd el rajta a süteményespapírt, azon pedig a többi “hozzávalót”. A horgolt szalagot is helyettesítheted süteményes papírral. A selyemszalagból köss dekoratív masnit, majd mindent rögzíts a kartonpapíron. Az apró ajándékkísérőre személyes anyák napi üzenetet írhatsz édesanyádnak, nagymamádnak.

Anyák napjára készíts csodaszép vintage ajándékot

2. Anyák napi vintage tűpárna

Ennek az anyák napi ajándéknak sem olyan bonyolult az elkészítése, mint amilyennek elsőre tűnhet. Bolhapiacon, kézművesvásáron könnyedén beszerezhetsz régi vagy régies hatású porceláncsészét kistányérral. Ha a családi ereklyék között találsz egyet, még egyszerűbb a dolgod. A tűpárnához pasztellszínű, virágmintás anyagdarabra lesz szükséged, a töltéshez kevés vattára, a díszítéshez pedig néhány gyöngyfejű gombostűre.

A virágmintás anyagból akkora darabot vágj le, ami vattával megtöltve éppen kitölti a csészét. A tűpárna alsó felét cérnával szépen varrd össze, majd szurkáld bele a gombostűket. Az anyák napi vintage csészét masnival is átkötheted, díszítheted, így még jobban fog mutatni.

Anyák napjára készíts csodaszép vintage ajándékot

3. Anyák napi vintage fotókeret

A vintage stílus sajátossága a patinás, rusztikus hatás. Ezt elérheted, ha eleve régiségboltban vásárolsz képkeretet, de úgy is, ha fehér vagy bármilyen pasztellszínű képkeretet veszel, amit aztán smirglipapírral óvatosan átdörzsölsz a régies hatás kedvéért. Az anyák napi meglepetés keretbe kedvenc fotódat teheted, ami akkor fog igazán érvényesülni, ha képszerkesztő használatával digitális fényképedet fekete-fehérre vagy szépia stílusúra szerkeszted, és így nyomtatod ki.

4 csodaszép anyák napi vintage meglepetés

4. Anyák napi virágdoboz

Az anyák napi virágdobozhoz gyönyörű, fém teásdobozt használhatsz. Az otthonodban meglévő, a helyet fölöslegesen foglaló dobozok ideálisak ehhez a meglepetéshez, de vásárolhatsz is teásüzletekben ilyen dobozokat. Érdemes leellenőrizni a dobozt, nehogy eresszen belőle a víz. Ha eresztene, akkor üveget állítsd bele, ami annak száján átfér. Ha nem folyik belőle a víz, máris elrendezheted benne az anyák napi virágokat.

További anyák napi cikkek az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top