Otthon

Megható gesztus: menekülteknek adta át otthonát egy idős nő

Amikor az asszony tudomást szerzett a televízióban a 800 halottról, és látta, milyen tehetetlen az állam és az intézmények a menekülthullám kezelésében, úgy döntött: tesz valamit.

Bajba jutott menekülteknek adta át otthonát egy idős olasz nő, miután értesült a földközi-tengeri hajószerencsétlenségről. A két héttel ezelőtt történt katasztrófában több mint 800 ember fulladhatott a Földközi-tengerbe, amikor egy illegális menekültekkel zsúfolt, Európa felé tartó hajó elsüllyedt.

A 90 éves Mara Gambatót, aki az olaszországi Pádua tartományban lévő Rubanóban él, mélyen megindította az eset, ezért úgy döntött, tesz valamit a túlélők megsegítésére. Az idős nő elköltözött egy másik lakásba a városon belül, és átadta a házát egy katolikus segélyszervezetnek, amely a piaci ár feléért bérli az ingatlant. Azóta tíz Gambiából és Bissau-Guineából származó, menekültjogért folyamodó személy él a házban.

Az idős asszony háza - Forrás: lettera43.it
Az idős asszony háza, melyet a menekülteknek ajánlott fel – forrás: lettera43.it

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top