Otthon

5 tipp arra, hogy dolgozz otthonról megőrülés nélkül

Kétségtelenül a munka kényelmes műfaja az otthonról dolgozás, ám aki már próbálta, tudja, nem is olyan egyszerű ez. Most adunk néhány ötletet ahhoz, hogyan tudsz úgy dolgozni otthonról, hogy az valóban hatékony és élvezetes legyen.

Öltözz fel!

Bár az otthoni munka egyik előnye éppen az lehetne, hogy egész nap pizsamában flangálhatsz, a kutatók az javasolják, ne dőlj be ennek a trükknek. Persze ez nem azt jelenti, hogy kiskosztümbe kell bújnod otthon is, csak vegyél fel legalább egy farmert, ettől tudat alatt is “munkásabb” hangulatba kerülsz.

5 tipp arra, hogy dolgozz otthonról megőrülés nélkül

Ne az asztalodnál éld az életed!

Szintén csábító lenne mindent egy helyben csinálni, ha már otthon vagy, mégis jobban jársz, ha ebédidőben ráveszed magad, hogy kislattyogj a konyhába és ott egyél. Sőt, ha már úgyis otthon vagy, akkor néhány házimunkát is elvégezhetsz, berakhatsz például egy mosást vagy kiteregetsz, hogy pár percre kikapcsolódj. Arról nem is beszélve, hogy az egész napos ülés az egészségednek sem tesz jót.

5 tipp arra, hogy dolgozz otthonról megőrülés nélkül

Jelöld ki a munkaterületed!

Ha otthonról dolgozol, még inkább hajlamos leszel arra, hogy szétszórd a munkádhoz fontos papírjaidat. Ez pedig nemcsak azért kellemetlen, mert végül az egész lakást elárasztja a munka, hanem azért is, mert sokat elvesz az idődből, hogy megtaláld az éppen kellő cetliket és dokumentumokat. Jobban teszed, ha otthon is kijelölsz egy asztalt vagy egy sarkot, ami az “irodád”, és oda teszel mindent, ami a munkához kapcsolódik.

5 tipp arra, hogy dolgozz otthonról megőrülés nélkül

Legyen beosztásod!

Nagyon fontos, hogy neked kell beosztanod a saját idődet, ezt pedig semmiképp ne linkeskedd el. Kezeld úgy az otthoni munkát, mintha egy irodában lennél, döntsd el, hánytól hányig fogsz dolgozni, és ahhoz tartsd magad, erre az időre pedig határozd meg, hogy mit fogsz megcsinálni.

5 tipp arra, hogy dolgozz otthonról megőrülés nélkül

Legyél szociális!

Sokan, akik otthonról dolgoznak, arra panaszkodnak, hogy egy idő után bezárkóznak. Egész nap szinte alig szólnak valakihez, ráadásul munka után is kevésbé motiváltak arra, hogy elhagyják a lakást. Éppen ezért fontos, hogy néha egy-egy e-mail megírása helyett inkább telefonálj, hogy emberi hangot is hallj, és próbálj meg úgy alakítani néhány napot, hogy mindenképp el kelljen menned otthonról.

5 tipp arra, hogy dolgozz otthonról megőrülés nélkül

Forrás: Forbes, The Cheat Sheet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top