Otthon

Megmentették a rózsaszínre festett macskát – fotó

A kegyetlen állatkereskedő falfestékkel festette rózsaszínre a 4 hónapos macskát, majd egy ketrecben tartotta a tűző napon. Csoda, hogy életben maradt.

Egy 17 éves fiú, Bilal Aslam készített fotót egy bahreini piacon egy rózsaszínre festett macskáról, majd feltöltötte azt a Facebookra. Egy helyi állatvédő szervezet emberei felfigyeltek a képre, és mentőakciót szerveztek. A fiatal cicát végül drámai mentőakció során sikerült elkobozni kínzójától.

Megmentették a rózsaszínre festett macskát

A Pinky névre keresztelt nőstény macska már jó kezekben van egy állatotthonban. Alapos orvosi vizsgálaton esett át, és meg is fürdették, ám néhány csutakoláson át kell még esnie, mire teljesen eltűnik a szőréről a  rózsaszín festék. Ha teljesen meggyógyult, és összeszedte magát, szerető gazdit keresnek majd neki.

Egy helyi állatvédő aktivista, Cheryl Nielsen most azon dolgozik, hogy megakadályozza a további állatkínzásokat a piacon, ahonnan a rózsaszín macskát is kimentették. Mindennap önkéntesekkel járja a piacot, hogy ellenőrizzék, megfelelő körülmények között tartják-e az állatokat.

Bahreinben tavaly lépett életbe az új állatvédelmi törvény, miután több esetben nemzetközi felháborodást váltottak ki az országban történt állatkínzásos esetek.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top