nlc.hu
Otthon
Brutális módszerrel gyilkolják a kutyákat Kaposváron

Brutális módszerrel gyilkolják a kutyákat Kaposváron

A csemege finomnak ígérkezik, a tünetek csak napokkal később jelentkeznek. Kaposváron ismét sorozatos állatmérgezésekről hallani, sok kutya belepusztult már.

A hatóságok egyelőre annyit tudnak, hogy az elkövetők vélhetően fagyállóba áztatott babapiskótával kínálják a kutyákat, macskákat. Az állatvédők arra figyelmeztetik a lakókat, hogy fokozottan figyeljenek oda, mert a mérgezett étel a gyermekekre is életveszélyes lehet – írja a hirado.hu.

Nyomoznak

Kaposváron több eb is elpusztult az utóbbi időszakban emiatt. Pontos számot azonban nem tudni, hiszen nem mindenki jelenti az állatvédőknek a gyanús elhullásos eseteket. Az egyik elpusztult kutya gazdája feljelentést tett a rendőrségen, azonban az állatvédők pesszimisták, nem bíznak benne, hogy kiderül a mérgező személye.

Sok kutya belepusztult már - képünk illusztráció
Sok kutya belepusztult már – képünk illusztráció

Nem ez az első eset

Két éve is történt hasonló, akkor mérgezett csirkecombot dobált ki valaki a somogyi megyeszékhely egyik zöldterületén, ahol nagyon sok a társasház, és sokan sétáltatják kutyáikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top