Otthon

Úszó-Eb: Hosszú Katinka ezüst-, Kapás Boglárka bronz-, Cseh László aranyérmes

Hová lehet ezt még fokozni? Vasárnap is jöttek az érmek a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

Hosszú Katinka ezüst-, Kapás Boglárka pedig bronzérmes lett vasárnap az izraeli Netánjában zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon női 400 méter gyorson.

Hosszú Katinkának ezen az Eb-n ez a hetedik érme. Hat aranyérme után először kapott ki a kontinensviadalon. A verseny elején ő diktálta a tempót a brit Jazmin Carlinnal együtt, majd 300 méternél ritmust váltott, kissé ellépett riválisától, aki viszont jobban bírta a hajrát, így három századdal legyőzte a 3:58.84 perccel új országos csúcsot felállító Hosszút. Kapás Boglárka lassabban kezdett, de féltávnál rákapcsolt, s egészen a harmadik helyig jött fel.

Cseh László kontinenscsúccsal aranyérmet nyert vasárnap az izraeli Netánjában zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon férfi 200 méter pillangón.

Cseh László harmadik diadalát könyvelhette el az Eb-n: ezúttal rajt-cél győzelmet aratott, fokozatosan elhúzott a mezőnytől, s végül 1:49.00 perccel új Európa-rekordot állított fel. A régit az orosz Nyikolaj Szkvorcov tartotta 2009 óta. Cseh pályafutása 19. rövidpályás Eb-aranyérmét nyerte. Verrasztó Dávid ugyanebben a számban nyolcadik lett.

Olvass még arról, hogyan szerepeltek az úszó Eb-n sportolóink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top