Otthon

Ezek mind koszosabbak az otthonodban, mint a vécéd!

Azt gondolod, hogy a vécéd a legkoszosabb dolog a lakásodban? Tévedsz!

Egy újabb háztartási tévhitet szeretnénk megcáfolni, miszerint a vécé a legkoszosabb helyiség a lakásodban.

De valójában ezek mind koszosabbak

Ezek mind koszosabbak az otthonodban, mint a vécéd!

Vágódeszka
A vágódeszkákon körülbelül 200-szor több székletből származó baktérium van, mint a vécéülőkén. Lehetőleg mosogatógépben mossuk, az több baktériumot pusztíthat el, mint a kézi mosogatás.

Konyhai szivacs
Ez az elvileg tiszta tárgy közel 10 millió baktériumot tartalmaz négyzetcentiméterenként. Mikrózd ki belőle a baktériumokat, de figyelj arra, ne hagyd túl sokáig a gépben, nehogy megolvadjon.

Párnák
Ahol minden este alvásra hajtod a fejed, rengeteg gombát és akár atkákat is tartalmazhatnak. Ne csak a huzatot, a párnát is mosd át forró vízben.

Smink- és arcápolási termékek
Az arckrémek 70 százalék-a, szempillafestékek 37 százaléka, a szemhéjfestékek 23 százaléka szennyeződik baktériumokkal. A megoldás az, hogy egy-két havonta cseréld le ezeket.

Kontaktlencse
Ahol a kontaktlencsét tárolod, azt is ki kell mosni, nem, nem a vizet, a tárolót, és ha lehet, háromhavonta cseréld a lencsetartót.

Mobilok
Mivel sokat nyomkodjuk, illetve a szánkhoz és fülünkhöz tartjuk, a telefonunk a baktériumok melegágya lehet. Hetente mossuk le alkoholos kendővel.

Olvass tovább baktériumok témában!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top