Otthon

Ragyogóan csillogó kád egy szuperolcsó háztartási praktikával

Nem bízol a drága tisztítószerekben? Oldd meg természetesen a takarítást!

Mindent megteszel, hogy tisztára varázsold a kádat, de a legerősebb tisztítószerek sem kínálnak csodát. Van azonban néhány olyan konyhai összetevő, ami mindenkinél megtalálható és csodákra képes. Citrom, ecet és só: ezekkel harcolj a szennyeződések ellen!

Ragyogóan csillogó kád egy szuperolcsó háztartási praktikával

A csodás ecet titka

Sokan nem tudják, hogy az ecet csodákra képes a fürdőszobában, és nem csak a saláták alapanyagként használható. Ha olyan foltok vannak a kádadban, amiket eddig nem vitt le semmi, akkor vesd be az ecetet. Töltsd fel a kádat forró vízzel (majdnem teli), majd önts bele egy üveg ecetet. Ne ijedj meg, az ecetnek szúrós szaga lesz, így inkább nyisd ki az ablakokat és szellőztesd át a lakást, amíg fél óráig áll az ecetes víz a kádadban.

Ha eltelt az idő, engedd le az ecetes vizet, majd öblítsd át a kádat hideg vízzel.

Só és citromlé: a nyerő páros

Egy tálkába önts az ecetes művelet után finom szemcséjű sót. Tényleg finom szemcséjű legyen, mert a nagyobb darabok megkarcolhatják a kádat dörzsölés közben. A sót keverd ki citromlével, de paszta állagú legyen, ne folyós. Ha megvagy ezzel, akkor dörzsöld át ezzel a masszával a kádat, majd öblítsd le.

További háztartási praktikák az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top