Otthon

Kerti dekoráció: 3 ötlet, ha unod a hagyományos virágládákat

Filléres megoldásokkal dobhatod fel a kertedet. Ha unalmasnak érzed a hagyományos virágládákat, készíts kerti dekorációt kidobásra szánt régi lomokból.

Ezekben a kerti dekorációkban az a legnagyszerűbb, hogy a kidobásra szánt eszközökből pillanatok alatt varázsolhatsz mutatós és ötletes virágládákat. Óvod a környezetet, és újrahasznosítod a lomokat.

1. kerti dekoráció: talicskából virágláda

A használhatatlan talicskából ideális virágláda készíthető. Még az sem baj, ha itt-ott lyukas. Sőt ha nem szivárogna belőle a víz sehol sem, akkor érdemes néhány helyen kilyukasztani, hogy a fölösleges öntözővíz eltávozhasson belőle. Állítsd a talicskát a kert megfelelő részébe, töltsd meg virágfölddel, és máris beleültetheted a növényeket. Ugye, mennyivel hangulatosabb ez a kerti dekoráció az egyszerű kerti virágládáknál? Bolhapiacokon biztosan találsz olyan kopott kerti eszközöket, amelyeket egyszerűen átalakíthatsz. És még a macskák is imádni fogják.

Kerti dekor: 3 ötletes megoldás, ha unod a virágládát

2. kerti dekoráció: lavórba ültetett tavaszi virágok

A már semmire sem használható régi, alumíniumlavór vagy kisméretű kád tökéletesen átalakítható ötletes kerti dekorációnak. Egyszerűen töltsd meg virágfölddel, és ültess bele tulipánokat, nárciszokat. Üde és rendkívül vidám színfoltja lesz a kertednek. Érdemes a kádat raklapra helyezni és kifúrni az alját néhány helyen, hogy az öntözővíz eltávozhasson.

Kerti dekor: 3 ötletes megoldás, ha unod a virágládát

3. kerti dekoráció: virágláda konzervdobozokból

A fém konzervdobozok számtalan módon felhasználhatók. Készíthetsz belőlük ötletes virágládákat vagy virágcserepeket. Fűszernövényeket, hagymás virágokat, mint a jácint is, ültethetsz bele. Fel is címkézheted az ötletes a kerti dekorációt.

Kerti dekor: 3 ötletes megoldás, ha unod a virágládát

További kerti dekorációs ötleteket találhatsz az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top