Otthon

Ettől az egy reggeli tevékenységtől más lehet az egész napod

Elég egyetlen reggeli rítus, hogy utána az egész nap nyugodtabban és eredményesebben teljen.

Ha reggel rohanva, kapkodva és más eleve stresszesen kezdjük a napot, az könnyedén rányomhatja bélyegét a ránk váró órákra is. Ezzel szemben pontosan ugyanilyen alapon, ha már korán gondoskodunk arról, hogy nyugodtak és feszültségmentesek legyünk, az egész nap békében telhet.

Erre pedig nem is létezik jobb módszer a meditációnál! Ha reggel nem kezdünk azonnal őrült tempójú pörgésbe, hanem mindenekelőtt leülünk, és egyenletes, irányított légzéssel megpróbálunk befelé koncentrálni, egészen más hangulatban fog telni a napunk. 

Ettől az egy reggeli tevékenységtől más lehet az egész napod

Először is, jobb lesz a légzésünk a teljes nap folyamán – ha már reggel mély lélegzetekkel indítunk, a test hajlamosabb az egész nap során stabilabban lélegezni, ez pedig nyugtató hatással van az egész idegrendszerre. Arról nem is beszélve, hogy már a nap első óráiban megajándékozzuk testünket: odafigyelünk rá, kicsit magunkkal foglalkozunk. Végül pedig a meditációval hozzájárulhatunk, hogy sokkal tudatosabban teljenek a napok, kiegyensúlyozottan és derűsebben foghatunk neki a mindennapi teendőknek.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top