Otthon

5 dolog, amit gondolj át, mielőtt megveszed az első lakásod

Az első saját lakás megvásárlása nem kis felelősség – gondold át minél jobban, hogyan csinálod!

 Az első saját lakásuk megvásárlásakor rengetegen beleesnek olyan hibákba, amiket később megbánnak. Hiába mondjuk, hogy ha nem lesz jó, majd eladom”, a valóságban elég nehezen adjuk a fejünket az eladásra, hogy utána ismét belevessük magunkat a lakáskeresés és -vásárlás küzdelmeibe. Ezért fontoljunk meg alaposan pár dolgot, hogy az első lakás vásárlása a lehető legjobb üzletet jelentse a számunkra!

 

5 dolog, amit gondolj át, mielőtt megveszed az első lakásod

1. Ne fogadd el az összes kölcsönt, amit a bank ajánl

Azt mondják, az a bölcs döntés, ha a bank ajánlotta kölcsön 20%-ával kevesebbet fogadsz el, és abból gazdálkodsz.

2. Ne költsd el az összes készpénzed a vásárlásra

Bár jólesik azt mondani, hogy a teljes vételárat ki tudod fizetni zsebből, rengeteg olyan adminisztrációs és hivatali költség fog jelentkezni a vásárlás során, amihez jól fog jönni, ha nem adtad ki az összes készpénzed.

3. Attól, hogy sokan pályáznak rá, még nem biztos, hogy jó üzlet a lakás

A mostani ingatlanhelyzet gyakran generál versenyt és licitálást a potenciális vevők között. De attól, hogy egy lakásra sokan hajtanak, még nem biztos, hogy annyira megéri! Próbálj elvonatkoztatni a felhajtástól, és mérlegelj a saját elveid szerint.

4. Gondold át jól a felújítást

A “csak egy kicsit kell rajta csinosítani” típusú remények gyakran fulladnak teljes, kimerítő felújításba. Jól nézd át, mi az, ami biztos, hogy renoválást igényel, nehogy belerokkanj!

5. Beszélj minél több szomszéddal

Ha nem akarsz minden éjjel idegesítő kutyaugatásra vagy dörömbölésre ébredni, és a lehető legtöbb kellemetlen külső tényezőtől kímélnéd meg magad, kérdezd a szomszédokat! Nyilvánvaló, hogy az eladó szépíteni fogja a dolgokat, a szomszédok azonban (remélhetőleg) őszintén meg tudják mondani, ha nem stimmel valami a környékkel vagy a házzal.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top