Otthon

5 tipp, hogy a hálószobád a nyugalom szigete legyen

A jó alvás az egészséges életmód alapköve, a hálószobának pedig olyannak kell lennie, hogy biztosítsa az ehhez szükséges nyugodt környezetet. Jöjjön pár tipp, hogyan teheted a hálót a nyugalom szigetévé!

 A hálószobát ezerféleképpen lehet dekorálni, ám azt sose felejtsük el, hogy a fő célja a nyugalom biztosítása kell hogy legyen. A nyugodt, kellemes atmoszféra elősegíti a minőségi alvást, ami pedig az egészség egyik alapfeltétele. Lássuk, mit tehetünk a háló berendezésekor, hogy garantált legyen a pihenés és a feltöltődés!

1. Sötétítés

5 tipp, hogy a hálószobád a nyugalom szigete legyen

Találd meg azt a sötétítőtípust, ami hozzájárul a komfortérzetedhez: ha nem szereted a vaksötétet, mert reggel jólesik egy kis fény, válassz áttetsző sötétítőfüggönyt.

2. Lágy színek

A vibráló pirosat hagyd meg a nappaliba – a hálóban válassz inkább natúr, lágy árnyalatokat, amik elősegítik a relaxálást.

3. Helyi világítás

5 tipp, hogy a hálószobád a nyugalom szigete legyen

Mindenképpen szükséged van éjjeli lámpára, akkor is, ha nem vagy ágyban olvasó típus. A központi fény nappali hatást kelt, míg a kis, helyi fényforrások nyugtatóan hatnak.

4. Minimális dekoráció

5 tipp, hogy a hálószobád a nyugalom szigete legyen

Igaz, hogy alvás közben csukva van a szemünk, az elalvást viszont megnehezítheti a túl sok tárgy és dekorációs elem. Kövesd a kevesebb több elvét, és tarts mindig rendet és tisztaságot az ágy körül.

5. Száműzött technológia

 Se tévé, se laptop, se kondigépek – semmi olyan ne legyen az ágyad közelében, ami a napközbeni teendőkre, a munkára és kötelezettségekre utal. Legalább ez a kis tér maradjon a nyugalom szentélye!

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top