Otthon

Így tartsd rendben az otthonod akkor is, ha rossz passzban vagy

Ha levert vagy, esetleg épp kilábalóban vagy a depresszióból, a legkisebb gondod is nagyobbnak tűnik, minthogy rendet tarts a lakásban. Pedig érdemes – ráadásul könnyen meg is valósítható.

 Ha rossz passzban vagy, levert időszakod van, vagy ha esetleg depressziós vagy, a lakás rendben tartása tűnik az utolsó dolognak, amivel foglalkozni akarsz. Pedig érdemes odafigyelni rá, hogy a letargiában is valamiféle rend vegyen körül. A környezeted ugyanis a mentális állapotodat is befolyásolja: ha úszik körülötted a lakás, nehezebben lábalsz ki a depresszióból, míg ha a dolgaidat rendben tartod, a lelkedbe is hamarabb visszatér a harmónia. Lássuk, milyen apróságokkal javíthatsz a helyzeten:

1. Haladj kis lépésekben

Elég, ha naponta egy polcot törölsz le, vagy felsöpörsz az előszobában. A lényeg, hogy kezdd el: így megtörténhet, hogy motiváltabbnak érzed majd magad a takarítás folytatására.

2. Mindig mosogass el magad után

Ahogy befejezted az evést, mosogass el azonnal. Ne hagyd, hogy felhalmozódjanak az edények a mosogatóban, mert annál nehezebb lesz nekiállni.

3. A ruhákat ne hagyd szanaszét

Egyszerűen javíthatsz a káoszos látványon, ha a ruhákat berakod a szekrénybe. 

4. Kérj segítséget

 Hívd át egy barátodat, vagy a szüleidet, és ne szégyelld megkérni őket, hogy segítsenek a rendrakásban. 

Forrás: The Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top