Otthon

Ilyenek a két hónap alatt felhúzott gyorsházak

Már nemcsak a tengerentúlon, de hazánkban is egyre kedveltebbek a gyorsan, pár hónap alatt felhúzott gyorsházak. Hogy mik az előnyei és körülbelül mennyibe kerülnek? Mondjuk!

A gyorsház olyan könnyűszerkezetes épület, amelyet nem az építkezés helyszínén állítanak elő, és vakolt panelenként szállítanak az építkezés helyszínére. Itt pillanatok alatt felállítják az előre elkészített falakat, amelyekbe előre beépítenek mindent – ajtókat, ablakokat, de még a vizesblokkot is. Ezután kerül fel a házra a tető.

Olvass még mesés házakról az NLCafén!

Ilyenek a két hónap alatt felhúzott gyorsházak

Az építkezéshez általában szárított lucfenyőt vagy borovifenyőt használnak, hőszigeteléshez pedig üveggyapotot. A külső falakra két réteg gipszkarton borítás kerül, a belső falakra pedig mindkét oldalra egy-egy réteg.

Ilyenek a két hónap alatt felhúzott gyorsházak

Az előnyök

A gyorsházak tökéletes hő- és hangszigetelők, könnyen fűthetők és hűthetők. Bármikor szétszedhető és újraépíthető. Két, legfeljebb három hónap alatt kulcsrakész állapotba kerül. Csak a telket, a vizet és a villanyt kell hozzá biztosítani, ráadásul a tetőrész is hasznosítható lakótérként. 

Ilyenek a két hónap alatt felhúzott gyorsházak

Mennyibe kerül?

A négyzetméterárakat a beépített anyagok minősége és az alkalmazott technológia befolyásolja. Általánosságban elmondható, hogy a kulcsrakész kivitelezés komplett költsége körülbelül bruttó 150-180 ezer forint négyzetméterenként. A 15-20 millió forintba kerülő, 1-3 hálószobás családi házak a legkeresettebbek.

Tudtad? A készházakat építő cégek a fal- és tetőszerkezetre általában 30 évet, az építésre pedig 5 év teljes körű garanciát nyújtanak.

Ilyenek a két hónap alatt felhúzott gyorsházak

Az építészek közül sokan teszik le a voksukat a készházak gyártása mellett, de nagyjából ugyanennyien szavaznak ellene is. Több dologban azonban mindenki egyetért: az ilyen technológiával épített házak maximálisan földrengésbiztosak, és ellenállnak a szélviharoknak is, amellett pedig rendkívül gazdaságos a fenntartásuk is. 

Ilyenek a két hónap alatt felhúzott gyorsházak

(Fotók, forrás: life.hu, anico-keszhazak.hu)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top