Otthon

Festett téli hangulat

Kedves képeket készíthetsz kissé öregecske falapokból, melyeket mint termetes üdvözlőlapokat adhatsz át. Sablonozással könnyedén felviheted a barna fára a világos mintákat, hogy az ünnepek alatt és még utána is a tél örömeiről meséljenek.

A munkához szükséged lesz maradék sötét fadarabokra, öntapadó fóliára, akrilfestékre, csiszolópapírra, indigóra, ollóra, széles szaténszalagra vagy képakasztóra.

A faanyagból vágj kb. 20×15 cm-es darabot és csiszold meg kicsit a széleit. A Praktikában megadott sablont rajzold fel az öntapadó fólia hátoldalára, és vágd ki. A kieső részt, de a körülötte lévőt egyaránt használhatod. Kezd el lehúzni a fólia felső részén a védőpapírt, és simítsd a fóliát a deszkára, ezzel rögzíted a helyét. Folyamatosan húzd a papírt, és tapaszd a fóliát a fára. A fa szabadon maradt részeire szivaccsal tunkold rá a festéket. Ha megszáradt, lehúzhatod az öntapadó fóliát. Ecsettel tetszés szerint festhetsz a minta köré még hópelyheket, pöttyöket. A faképecskét felakaszthatod, ha a felső élébe, középre képakasztót csavarsz be. Ennek a tövébe dísznek köss a szaténszalagból masnit. 

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán
Festett téli hangulat

A teljes cikket a Praktika magazin januári számában olvashatod. További kreatív ötletekért kattints a Praktika weboldalára: www.praktika.hu.

További érdekességek a lapból:

Kötött munkák galériája

Filctokot kap a táblagép

Palackok díszes öltözetben

Képkeret vintage aranyozással

Hagyomány: hímzett életfa

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top