Otthon

Kezdődik a csigák rohama

Az enyhébb idő beköszöntével máris rohamoznak a kertekben a csigák.

Máris támadnak a csigák a kiskertekben – figyelmeztet az Agroinform. A csigák Európában közel százmilliós kárt okoznak évente.

A lapnak nyilatkozó kertész elmondta: a csigák ellen érdemes a konyhakertet olyan növényekkel körbevenni, melyek elriasztják őket, ilyenek a paszternák, a zsálya, a zsázsa, illetve a fekete ribizli. Megoldás az is, ha pitypang mulcsot ültetünk, melyet nagyon szeretnek, és azt fogják felfalni, nem a konyhakerti növényeket.

Spanyolcsiga

A meztelencsigák elleni védekezésben hatékony segítséget nyújtanak a futókacsák, melyek szinte csak ezzel az állattal táplálkoznak. Így azokban a kertekben, gazdaságokban, ahol állatokat is tartanak, érdemes beszerezni néhány ilyen kacsát. Tőlünk nyugatabbra már nagyobb ültetvényeken is alkalmazzák őket.

A kertész felhívta a figyelmet arra is, hogy sózni tilos a talajt, azzal ugyanis a növényeknek is ártunk, nemcsak a csigáknak. Ehelyett inkább apró kavicsokkal vagy összetört tojáshéjjal állítsunk nekik csapdát, majd szedjük őket össze!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top