Otthon

Kacsahadsereg tartja rendben a szőlőültetvényt – videó

Egy dél-afrikai szőlőbirtok minimálisra csökkentette a vegyszerek használatát, a kártevők mégsem teszik tönkre az ültetvényt, köszönhetően a náluk "dolgozó" több száz kacsának.

Nem szívesen lennénk kártevők a Vergenoegd szőlőbirtokon, ahol nyolc-kilencszáz indiai futókacsa – más, cukibb néven: pingvinkacsa – tart rendet az ültetvényen.

A lelkes kacsahadsereg napjában kétszer, délelőtt háromnegyed 10-kor és délután fél 4-kor fésüli át a szőlőültetvényt, ahol felfalják a számukra ízletes tápláléknak számító csigákat és egyéb kártevőket. És nem, a szőlőt nem dézsmálják meg.

Vegyszerek használatára így alig van szükség, a tulajdonos és a kacsák is jól járnak, a turisták pedig észbontóan szórakoznak. A kacsafuttatás ugyanis helyi turistalátványosság lett, amit  persze maximálisan meg is tudunk érteni. Még videón is zseniális látvány:

Az indiai futókacsák közül ráadásul csak a tojók hápognak, így a kacsahadsereg csak bizonyos mértékig zajos még azok számára is, akik nincsenek oda a kacsahápogásért.

És most tegye fel a kezét, aki szeretne otthonra, a kertbe egy – vagy több – indiai futókacsát!

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top