Otthon

Praktikák mosogatógéphez – Így használd, hogy sokáig a segítőd lehessen!

A mosogatógép az egyik leghasznosabb dolog a mosógép óta: időt, energiát és pénzt takarít meg – ha helyesen használod. Ezekre figyelj a mosogatógép használatakor!

A mosogatógép működtetése nem nagy ördöngösség, sőt, nagyon egyszerű, de van néhány dolog, amit érdemes betartanod a hosszú és gyümölcsöző kapcsolat érdekében! 

Praktikák mosogatógéphez – Így használd, hogy sokáig a segítőd lehessen!

 

Törődj a mosogatógépeddel!

Nem arra gondolunk, hogy kérdezd meg milyen napja volt, hanem arra, hogy időközönként tisztítsd meg. Növelheted a mosogatógép élettartamát, ha havonta kitisztítod vagyis átfuttatod egy kevés ecettel, vagy erre a célra kifejlesztett tablettákkal, tisztítószerekkel. Jót teszel azzal is, ha a program lejárta után kinyitod az ajtaját, ami azért fontos, hogy a gőz távozni tudjon. A kipakolással azonban várj, amíg a tányérok kihűlnek, mert közvetlen a mosás után még forrók lehetnek.

A mosogatógép nem konyhamalac! 

A mosogatógépbe soha ne tegyél úgy edényt vagy tányért, hogy ételmaradék van rajtuk. Mielőtt bepakolsz a gépbe, kotord bele a szemetesbe egy papírtörlő segítségével a maradékot: csak néhány mozdulatodba kerül, de biztos lehetsz benne, hogy nem tömíted el a mosogatógépet, és tovább lehet hű segítőd a konyhádban. 

A poharakra külön figyelmet fordítsd! 

Nem mindig kivitelezhető, hogy a poharakat külön mossuk, de ha nagy a háztartás, vagy volt egy nagyobb összejövetel, gond nélkül összegyűlnek a poharak 1 nap alatt is. A poharak mosásához válassz alacsonyabb hőmérsékletet, és használj kevesebb mosogatószert, olyan öblítőt, amitől cseppmentesen fognak száradni. A legjobb, ha olyan mosogatógép mellett döntesz, ami a poharak szájánál gumitüskékkel, a talpuknál pedig rögzítő gumikarokkal van ellátva, így még a legkecsesebb poharaid is tökéletes védelemben és csillogva fognak kikerülni a gépből! 

Praktikák mosogatógéphez – Így használd, hogy sokáig a segítőd lehessen!

 

Okosan pakolj! 

Azért, hogy maradéktalanul tiszták legyenek az edények, tányérok és evőeszközök, pakolj okosan! Az evőeszközöket nyéllel lefelé állítsd az erre a célra kialakított rekeszbe, a tányéroknak pedig mindig legyen elég helyük: ne zsúfold össze a szennyest, hogy a vízsugár mindenhol megtisztíthassa, és szép, tisztán vehesd ki őket a program végén. Ha átgondoltan pakolsz, nem fogsz csalódni a végeredményben sem!

 

 

Olvass még konyha-ötletekről az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top