Otthon

Amikor a vécén ülve is megfőzhetsz – igen kicsi eladó lakások

Nem a méret számít – ez nagy igazság, de vannak helyzetek, amikor nagyon nem mindegy, hogy mi mekkora. Ilyen például egy lakás: jó lenne normálisan elférni benne, de közben szeretnénk nem túl sokat fizetni érte.

Egyre gyakrabban futok bele olyan hirdetésekbe, ahol nagyon mini garzonokat kínálnak eladásra, bérlésre. A nagyon pici alatt a 10 négyzetméteres vagy annál csak alig nagyobb lakásokat értem. Persze, terjed az őrület, kapszulahotel meg minden, de akkor is. Felfoghatatlan számomra, hogyan tud egy ember éveket, hónapokat leélni ilyen csöppnyi helyen. Pláne kettő, hiszen ezek a hirdetések a fiatal párokat is célozzák…

Egy nagyon kedves kollégám mesélte, hogy amikor nagyon utált már egyetemistaként koleszban lakni, és nem csak a csótányinvázió miatt, akkor megnézett egy kiadó lakást, amelynek, idézem: “vitathatatlan előnye az olcsósága mellett az volt, hogy a klotyón ülve is meg tudtam volna főzni a reggeli kávémat”. Ő végül nem vette ki azt a garzont, de sokan megveszik, kiveszik ezeket a minigarzonokat. Sőt, ma egy japán miniluxuslakást is láttam, amelyben közvetlenül a bejárat mellett helyezkedik el a vécé, azaz a nappaliban egy igazi trón van felállítva… Hát, ízlések és pofonok, igazán nem szeretnék követ vetni senkire sem, aki mindezt bevállalja.

Szóval vannak ilyen eladó lakások Budapesten is, méghozzá jó drágán, viszont némileg lepattantabb állapotban, mint az említett japán kéró.  Ahogy elnéztem, nem átallanak akár 15 millió forintot is elkérni egy 8 négyzetméteres  lakásért, amely ráadásul nem is a Rózsadombon van, hanem a belváros egyik kerületében. Előnyként említik benne, hogy nagy a belmagasság, és galéria is van benne.  

A következő apróság alapterülete mindössze 8 négyzetméter:

A GOZSDU udvar közvetlen tőszomszédságában eladó egy kompakt mini-csoda! Lakóterülete 15nm (8+7), óriási belmagassága miatt belső 2 szintet kapott, így a hálórész teljesen elkülönül a nappalitól…. Befektetésnek ajánlom leginkább, hisz a bulinegyed kellős közepén található, így napi kiadásban egy igazi kis ARANYBÁNYÁJÁVÁ válhat leendő tulajdonosának. Mindezt 15 millióért!

Egy hasonló, szuterén kivitelben, mondjuk feleannyiért:

Eladó egy 12 nm-es, raktárként nyilvántartott szuterén lakás az I. kerületben, amely zuhanyzós fürdőszobával és fekvő galériával rendelkezik. A rezsiköltségbe a közös költség (3000 Ft) és az áramszámla (nyáron 3-4000 Ft, télen 5-6000 Ft) tartozik. Lehetőség van UPC-szolgáltatás bevezetésére, valamint villanybojler található a lakásban. A közelben a Déli pályaudvar, busz- és villamosmegálló, a Vár és a Vérmező található. Irányár: 6,8 M Ft.

Amikor a klotyón ülve is megfőzhetsz- eladó, igen kicsi lakások

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top