Frissességük és illatuk mellett a citrusokat csodás színeikért imádjuk: a citrom sárgája, a narancs élénksége, a grépfrút rózsaszínje és a lime zöldje egy pillanat alatt hűsítő hangulatot teremt. Egy gyorsan elkészíthető mécsessel a szabadban elköltött nyári vacsora is különleges lesz.
Vágj ketté egy vastag héjú, nagyobb citromot. Kiskanállal vájd ki a gyümölcshúst és szárítsd meg a héjat. Az alját vágd egyenesre, de vigyázz, nehogy kilyukadjon! Olvaszd fel gőz felett a viaszt, öntsd a héj kétharmadáig. Mikor kicsit dermedni kezd, rakj bele kanócot, majd öntsd fel teljesen viasszal. A további klassz ötletekért nézz bele a Praktika júliusi számába!
Alkotó: Czagány Eszter, Szöveg: Kurdi Gabi, Fotó: Kurdi Zoltán