Otthon

Felújították a víztisztítót, azóta sárga és büdös a víz Bácsalmáson

Büdös, sárga víz folyik a csapból Bácsalmáson, ahol pár éve új technológiával tisztítják az ivóvizet. A szakember szerint a csapból folyó víz minősége a jogszabálynak teljesen megfelel, de új jellemzőkkel bír.

Egyre több bejelentést kap tavasz óta Bácsalmásról a Bajavíz Kft., amely a város ivóvízellátásáért felel. A panaszosok szerint időnként kellemetlen szagú, sárgás, rozsdamaradványokkal telített a csapvíz. A helyzetről a polgármester is tud, aki arra kéri a lakosságot, hogy jelezzék a problémát a szolgáltatócég felé is. 

Ez is érdekelhet Megnézem

A Baon megkereste a Bajavíz Kft.-t a sárgás és büdös ivóvíz miatt. A cég ügyvezetője elismerte, hogy tavasz óta egyre több bejelentés érkezik hozzájuk Bácsalmásról a víz rossz minősége miatt. Igyekezett megnyugtatni a közvéleményt, hogy a víz a jogszabályi követelményeknek megfelelő, egészségre ártalmatlan. 

A Mausz Jenő utcában a legrosszabb a helyzet

Az elszíneződés és a rossz szag miatt az ügyvezető a két évvel ezelőtti technológiai váltást teszi felelőssé, amely új jellemzőkkel ruházta fel a város elöregedett ivóvízhálózatában folyó vizet, megváltoztatva ezzel a hálózatban lévő, a korábbi évtizedekben kialakult kémiai-biológiai egyensúlyt.

Mrekva László szerint a hálózatban jelenleg elkerülhetetlenül lejátszódó folyamatok zajlanak. A korszerűtlen vasvezetékek esetében a kifolyatott víz eleve vagy forralás hatására sárgás, vasas lesz. Máskor a víz kellemetlen szaga érezhető.  

A Bajavíz mindent megtesz a tünetek enyhítéséért: fertőtlenítették a víztornyot, a vízműtelep tárolómedencéit, rendszeresen öblítik a hálózatot, és a gócpontokban “szivacsdugós mosatást” és fertőtlenítést is végeznek. 

Mrekva László szerint amíg be nem áll az új egyensúlyi állapot, addig számíthatnak a bácsalmásiak a sárgás, büdös vízre.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top