Otthon

Így lett a tetőtéri lakásból ízig-vérig férfilak – előtte-utána képek

Egy alapvetően jó állapotú 52 négyzetméteres társasházi, tetőtéri lakásból varázsolt különleges hangulatú legénylakást Koppány Kata.

A budapesti, tetőtéri lakást a harmincas éveiben járó Gergő vásárolta. A fürdőszoba kivételével beköltözhető lett volna, de Gergő szerette volna, ha a lakás teljes stílusváláson, felújításon esik át. “Mindent eltüntettünk ami eredetileg a berendezés része volt, új lett a konyhabútor, a burkolatok, új színeket választottunk és természetesen az elrendezés sem maradt érintetlen” – mondta Koppány Kata, lakberendező.  “A tulajdonos meleg, otthonos színeket szeretett volna, így a föld színei jelennek meg elsősorban.” A lakás eredetileg egy nagyon pici előszobából, kis nappali-konyhából, fürdőszobából, külön zuhanyzó-WC-ből és a lakáshoz mérten nagy hálószobából állt.

Kata a tér átalakításával kezdte: a nappaliban megnyitották a teret az előszoba felé, korábban itt labirintus érzetét keltő ajtó volt. A konyha és nappali közös padlóját egységes burkolattal borították, így növelték a térérzetet.

A konyhában nagyon sok a rejtett fiók és tároló.  A hálószobában hatalmas gardróbszekrénynek jutott hely, a terasz ajtó feletti ablakot elfedték, hogy a nappalit lehessen árnyékolni. 

A fürdőszoba nagyon kicsi és zsúfolt volt, ezért a legtöbb átalakításon a fürdőszoba esett át.  Itt eredetileg 4 négyzetméteren egy miniatűr kád, WC, mosdó és cirkó is be lett zsúfolva. A WC-t helyett egy zuhanyfülkét alakítottak ki. A beépített szekrénybe rejtették a cirkót, amely körül tárolóhelyeket kerültek. A mosdó alatt szennyes tartó és pipere fiókok is elfértek. Természetesen a világításnak is fontos szerepe volt itt,  hogy vizuálisan növelje a pici és sötét teret.

A mosó- és szárítógépek egy mosókonyhába kerültek, a nem napi szinten használt háztartási berendezések pedig az előszobát a hálószobától elválasztó nagy gardróbszekrénybe. A bejárattól jobbra található falba mélyesztettek egy kis cipőtároló szekrényt.

A beltéri ajtók, ablakok új színt kaptak az újonnan megálmodott színvilággal összhangban.

Megnézem
Összes kép (15)

A képeket köszönjük Koppány Kata, lakberendezőnek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top