Otthon

Századelős apartmanokból modern, extravagáns lakások – előtte-utána fotók

Egy tervező és egy lakberendező szabadon engedhette a fantáziáját néhány százéves apartmanban. Az eredmény 21. századibb már nem is lehetne.

Az 1910-es, ’20-as évek fordulóján épült apartmanokat újított fel a B2InvestGroup csapata. A picike, kiadásra használt lakásoknál fontos volt, hogy a csekély rendelkezésre álló alapterületet hatékonyan kihasználják az alkotók. Bencsik Gábor tervező és Kratina Katalin lakberendező közös munkával egységes, merész és élettel teli szobákat alakított ki Budapest IX. kerületében.

Budapest szoba

A szoba méretei: a földszint 13 m², a galéria 10 m², a zuhanyzó 3 m²

Az első szoba volt a legkisebb, egy koncepció nélküli helyiség. Mint minden esetben, a galéria itt is adott volt a nagy belmagasság miatt. Az egyik falon lévő fotótapéta után ez lett a „Budapest szoba”, amelynek letisztult, sötét színeihez pompásan illő mustársága bútorokat választottak a szakemberek.

Előtte:

Megnézem
Összes kép (9)

Utána:

lakás otthon B2InvestGroup
Megnézem
Összes kép (7)

Cola szoba

A szoba méretei: a földszint 28 m², a galéria 11 m², az előtér-konyha 6 m², a zuhanyzó 2 m²

A második szoba már karakteresebb volt, de nem rendelkezett egységes arculattal. A sok forma és minta közül a Coca-Cola-reklámtáblát, a Panton székeket, az asztalt és a gömbfotelt tartották meg a tervezők. Innen jött az ötlet, hogy a kólatematikát követve alakítsák át a szoba hangulatát a piros 3D-fallal, a régi reklámtáblákkal, az ágyak színével, a poszterekkel és a térelválasztóként funkcionáló üvegfüzérrel.

Előtte:

Megnézem
Összes kép (11)

Utána:

lakás otthon B2InvestGroup
Megnézem
Összes kép (8)

Zöld szoba

A szoba méretei: a konyha-étkező 11 m², a nappali 20 m², a galéria 16 m², a fürdő 4 m²

Itt az egyes falakon megjelenő zöld szín és a természetes motívumok mentén kezdtek el gondolkodni a tervezők, és a tavalyi és idei lakberendezési trendeknek megfelelően dzsungelhangulatot idéző szobát hoztak létre. A sötétzöld levelekkel díszített tapéta átkerült a lépcsőkre is díszítőelemként, a nappalit pedig egy álkandallóval dobták fel. A galérián elhelyezett ágyak szintén természetközeli hangulatot idéznek a fa berakásokkal, az igazán szemfülesek pedig kiszúrhatják az ananászos éjjeli lámpát is, ami a külföldön már taroló ananász-őrületnek hódol.

Előtte:

Megnézem
Összes kép (12)

Utána:

lakás otthon B2InvestGroup
Megnézem
Összes kép (9)

Kiss szoba

A szoba méretei: a galéria 7 m², a földszint 24 m², a zuhany 3 m²

Ez a szoba az eredetileg is benne lévő száj alakú kanapéról kapta a nevét, és már az átalakítás előtt is színes és vidám volt – a tervezők csak még hangsúlyosabbá, látványosabbá tették a kompozíciót. Egy ilyen extravagáns szobában jól megállja a helyét a színes, vidám tapéta, de arra vigyázni kell, hogy a bútorokkal ellensúlyozzuk a motívumokat, éppen ezért egyszínű, egyszerű szekrényekkel, székekkel kombinálták őket a tervezők.

Előtte:

Megnézem
Összes kép (10)

 

Utána:

Megnézem
Összes kép (11)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top