Otthon

3 forintról küldött számlát a vízszolgáltató

Háromforintos csekket hozott a postás a makói Mucsi Tamásnak, aki jelentős túlfizetéssel tudta csak kiegyenlíteni a számlát. A szolgáltató szerint muszáj kiküldeniük a számlát, még ha veszteséget is jelent.

Kerek három forintról szóló számlát állított ki Mucsi Tamásnak az Alföldvíz Zrt., ami Makó környékén felel az ivóvízért. Tamás eleinte azt hitte, rosszul lát, de aztán hamar kacagásba csapott át az aggodalma. Azt is sejti, hogy miért lett ilyen alacsony az októberi számlája: nem sokkal korábban volt a szokásos leolvasás, és az elszámolt időszakban valószínűleg kevesebbet fogyasztott annál, mint amit a vízszolgáltató előzetesen kalkulált.

Tamás a Facebookon is megosztotta a rekordalacsony összegű vízdíjcsekk fotóját, majd a Délmagyar újságírójával az oldalán besétált a postára, és egy ötforintossal ki is egyenlítette a számlát. A postai ügyintéző rezzenéstelen arccal vette át a háromforintos csekket, és kezelte le. A lapnak elmondta, hogy időként előfordul ilyesmi, de az egyforintos csekket ő is csak áthúzta és visszaadta.

Az Alföldvíznél tudják, hogy veszteséges ilyen alacsony összegű számlát kiállítaniuk, de jogszabály kötelezi rá őket.

Címlapkép: MTI Fotó – Soós Lajos

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top