nlc.hu
Otthon

Tíz perc a posta levelek átvételére Káptalanfán

Tíz percet ad a posta egy veszprémi falu lakóinak, hogy átvegyék a leveleiket

Miután bezárt Káptalanfa postája, a helyieknek egy tízperces idősávban kell átvenniük a leveleiket, különben elbukják az ingyenes kézbesítést.
A Magyar Posta címere Budapest - Pestszentlõrinc 6. posta homlokzatán, a Havanna lakótelepen.

A Magyar Posta tavaly október végén jelentette be, hogy az energiafelhasználás csökkentése miatt szünetelteti 364 posta működését, aztán idén februárban kiderült, hogy az érintett posták túlnyomó többsége végleg bezár.

Káptalanfa egy nagyjából 800 fős falu Veszprém megyében, és az ottani posta is bezárt, maradt a mobilpostai szolgáltatás. A 24.hu számolt be arról, hogy november óta a helyiek szerint nem kaptak meg fontos leveleket és sikertelen kézbesítésről szóló értesítőket, ami nemcsak kellemetlenséggel, hanem számla esetén akár késedelmi kamattal is járhat. Reklamáltak, és ennek hatására több értesítőt is kaptak a hivatalos küldemények érkezéséről.

Az értesítők azonban megdöbbentették az embereket, mert

a posta hétfőtől péntekig munkanapon délelőtt összesen tíz percet biztosít arra, hogy a falu lakosai átvegyék az olyan személyes átvételt igénylő küldeményeket, amiket nem tudtak kikézbesíteni nekik, mert éppen nem voltak otthon.

Ilyen idősáv például 11.20 és 11.30 között, de ez sem állandó, a tízperces időablak változhat 11 és 12 óra között.

Ebben a tíz percben az autós kézbesítő kocsijából lehet felvenni a hivatalos leveleket a bezárt postahivatalnál. Viszont a faluban élők többsége más településen dolgozik, így – más személy segítsége nélkül – esélytelen, hogy át tudják venni a leveleket. Aki nem jelentkezik a meghatározott tíz percben, elbukja az ingyenes kézbesítést.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top