Otthon

Lakásdekorációs trükkök színekkel

A színekben nagy erő rejlik. Főleg, ha tudod, mi illik leginkább az otthonodhoz.

Egy lakás felújításánál nagyon sok kérdésben kell döntenünk, akkor is, ha bizonytalanok vagyunk. Az ember egy idő után belejön, de addig sokat szenved és lehet, hogy néhányszor téved is. Meghatározó fontosságú, hogy milyen színekben fog pompázni az otthonunk, ezért érdemes a különböző szempontokat átgondolni magunkban. Ilyenek a következők.

Forrás: Melanie Rieders

Ha nem mersz rögtön a merész színekkel kezdeni, válassz finomabb, visszafogottabb árnyalatokat. Az erős szín sokak számára ijesztő lehet, főleg a saját otthonában úgy, hogy nap mint nap azzal kell szembenéznie. Nem lehet annyiszor átfesteni, ahányszor csak akarod, hiszen idő- és költségigényes. A szürkés árnyalatok pont azoknak valók, akik kerülni kívánják az erősebb színeket. Lehet, hogy elsőre a borússág jut róla eszedbe, de hidd el, melegebb hangulatot sugároz a sima fehérnél.

Forrás: Lauren Kolyn

Ha mégis a fehér mellett döntenél, ne ragadj le a teljesen steril, hófehér árnyalatnál, hanem kísérletezz. Számos árnyalata van, amely sokkal izgalmasabb hangulatot teremt a lakásban. És persze kombinálhatod erősebb színű függönyökkel vagy textíliákkal, például faliszőnyeggel is akár a legsemlegesebb árnyalatot is.

Forrás: Minette Hand

Olyan színeket válassz, amelyek passzolnak ahhoz a hangulathoz, amit kialakítani kívánsz. Vegyük például a vöröset. Energikus, szexi, buja, de nem biztos, hogy minden szobában, hanem csak a hálóban vagy esetleg pont nem ott szeretnéd ebben a színben látni a falat. Sokan választják konyhájuk színeként a sárgát például, ami barátságos, meleg hangulatot teremt, és úgyis ebben a helyiségben időznek sokszor a legtöbbet a lakók. Nyugodtan válassz más-más színt a szobákba, csak vigyázz, nehogy nagyon eklektikus legyen a végeredmény. 

Forrás: Minette Hand

Nyilván az is sokat számít, kicsi vagy nagy lakásról, illetve szobákról van szó. A kis helyiségekbe inkább világosabb színeket érdemes választani, hogy optikailag tágítsák a teret, de a laza, tág mintázatok is jól mutathatnak a falakon. A lényeg, hogy neked bejöjjön a végeredmény!

Forrás: Markatos Design

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top