Otthon

Szuper ötletek kis hálószobákba

Egy kis odafigyeléssel a kis hálószoba is lehet roppant kényelmes.

Bár kisebb a hely, de néhány szuper ötlettel maximális kényelmet lehet teremteni a kisebb hálószobákban is. Itt az ideje, hogy néhány mutatós praktikával te is feldobd a hálód, hiszen a tél folyamán valószínűleg több időt fogsz ott tölteni, azt meg tedd kényelemben.

Párnák és plédek

Nem foglalnak el sok helyet, hiszen az ágyon vannak, viszont egy-egy színes vagy mintás párna vagy takaró feldobja a hangulatot, ráadásul kényelmet is nyújt.

Megfelelő ágynemű

Fontos, hogy jó minőségű legyen, lehetőleg pamut anyag, ami nem szúr vagy irritál. Lehetőleg ne válassz fehér színt, a sötétebb árnyalatok praktikusabbak, illetve a kis szoba hangulatát feldobják.

Beépített világítás

Helyet takaríthatsz meg velük, mert így sem az éjjeli szekrényedre nem kell világítás, de az állólámpát is megspórolod vele. A spotlámpa tökéletes választás lehet kis helyiségekbe.

Tükrök

Köztudott, hogy a tükör optikailag nagyítja a tereket, ezért a kis szobáknál első számú szabály, hogy legyen bennük tükör.

Színek és képek

Vigyél egy kis életet abba a szobába. Ha már majdnem annyi falfelület van, mint amekkora maga a padló, használd ki. Lógass fel fotókat, színes feliratokat, ettől barátságosabbá válik a szoba hangulata.

Könyvespolcok

Itt is nyilván a beépítettre gondolunk, mert így maximálisan kihasználod a teret, plusz egy mozdulat az ágyból, és máris a kezedben lehet a kedvenc könyved.

Ágytámla

Kényelmes és mutatós, ráadásul télen felfogja egy kicsit a falból áradó hideget. Díszítsd fel a támlát egy hangulatos égősorral vagy dísszel, és máris karácsonyi hangulatba kerülhetsz.

Forrás: Kara Paslay Designs

Mintás tapéta

Ahogy a képek a falon, úgy egy vidám mintás tapéta is hangulatos lehet. Csak arra figyelj, hogy ne sűrűn szedett, kis minták, hanem lazább, nagyobb formák legyenek rajta, nehogy beszűkítsék még jobban a teret. 

Nyitott gardrób

Így nem kell szekrény a ruháidnak, csak egy görgős ruhaállvány például. Persze azt is megértjük, ha nem szeretnéd, hogy mindenki lássa a ruháidat, de megoldhatod úgy is, hogy csak a cuccaid egy részét tárolod ezen a módon.

Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top