Otthon

Decemberben se feledkezz meg a kertészkedésről!

Ne hanyagold el a kertedet télen sem!

Bár hideg van, és fagy is, nem érdemes érintetlenül hagyni a kertet tavaszig, mert még több munkát fog igényelni akkor. Egy kis odafigyeléssel nem pusztulnak le teljesen a dolgok. Mutatjuk, miket csinálj ebben a hónapban.

Metszés

Vágd vissza a kinti növényeket, és szedd rendbe a virágládákat. Ha pedig bármelyik megtalálható a kertedben, a póréhagyma, a kelbimbó és a karácsonyi burgonya is készen állnak arra, hogy kiásd őket.

Ez az időszak jó alkalom arra is, hogy megmetszd az alma- és körtefákat, ha vannak. Nem árt, ha van egy jó gereblyéd és seprűd, hogy eltakarítsd a nyesés következtében lehulló faleveleket. 

Forrás: Judy Davis

Rendrakás

Nézd meg, mi az, amit mindenképpen fel kell újítanod jövőre. Például ellenőrizd a kerítés állapotát, vagy ha van fészered, azét is, illetve tegyél benne rendet. Ne felejts el szortírozni, különben csak gyűlnek a szemetek évről évre, és egyre nehezebb lesz megválni a hatalmassá vált feleslegtől. 

Gyep

Próbáld lefedni valamivel, akár táblákkal, mert sem a víz, sem a ráfagyott hó nem tesz jót neki. 

Ha csak egy dolgot csinálsz meg…

…az legyen egy madáretető készítése. A téli időszakban sokféle módon lehet segíteni a madaraknak, például egy etetővel, ezért akár összetákolsz egyet saját magad, akár veszel egy egyszerű adagolót, nagyon jót teszel velük.

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top