nlc.hu
Otthon

Beltéri kertészkedés decemberben

Tartsd be az aranyszabályokat: így gondozd télen a szobanövényeid!

A szobanövényekről a téli hónapokban is kellő odafigyeléssel kell gondoskodni.

A téli időszak a szobanövényeket is megviseli, így nem árt nagyobb figyelmet fordítani rájuk.

„Kevesebb fényt kapnak, össze vannak zsúfolva, a levegő pedig rettenetesen száraz. Ilyenkor sokkal hajlamosabbak elkapni valamilyen betegséget, ezért figyeljünk oda rájuk. Vizsgáljuk át őket, ha találunk valahol fertőzést, azt távolítsuk el minél hamarabb, a növényt pedig különítsük el” – javasolja McMenemy Márk.

Beltéri kertészkedés

Fotó: Unsplash

Mit tehetünk még a szobanövényeinkért?

  • Tegyünk a cserepek alá vízzel teli tálakat, amik párásan tartják a levegőt körülöttük. Hetente egyszer-kétszer, de akár naponta alaposan permetezzük meg őket langyos vízzel.
  • Sok növény, például a kedvelt orchideák nagyon érzékenyek a kemény, klóros csapvízre. Esővíz hiányában használhatunk valamilyen olcsóbb ásványvizet, de sokat segít, ha egyszerűen egy-két napig állni hagyjuk a vizet.
  • Gondoskodjunk a tápanyagpótlásról is.
  • Figyeljünk szellőztetéskor, ugyanis a becsapódó hideg levegő rögtön káros hatással van a növényekre. Szellőztetéskor ezért a biztonság kedvéért ajánlott őket egy kis időre a szoba védettebb részére helyezni.

Kertészkedj!

(Nyitókép: Unsplash)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top