nlc.hu
Otthon

Igénytelen szobanövény

5 látványos, de igénytelen szobanövény, ha eddig minden virág kipusztult nálad

Azt mondják, a kaktuszokat lehetetlen kinyírni. Ha neked mégis sikerült, de szeretnél lemondani a szobanövényekről, akkor válogass ezek közül. Szebbek, mint a kaktusz, de locsolni azért nem árt őket… Nyugi, ennél többet nem igen igényelnek!

Pénzlevelű pilea

Kerekded levelei miatt vidám szobanövény, ráadásul azt mondják róla, gazdagságot és szerencsét hoz, érdemes hajtásaiból barátainknak ajándékozni. A növény őshazája Kína, ahol árnyékosabb helyeken él. Ha jól érzi magát, nagyon gyorsan növekszik. Keressünk neki világos, szórt fényű helyet, és rendszeresen öntözzük, párásítsuk körülötte a levegőt. Lényegében ennyi a teendők, de meghálálja.

A pénzlevelű pilea igénytelen szobanövény.

Pénzlevelű pilea, a szerencsehozó. Fotó: Unsplash

Könnyezőpálma, vagyis „Monkey Leaf”

Imádnivaló, lyukacsos levele vonzza a tekintetet, a skandináv lakberendezési trendek dizájnos eleme, és mivel egyszerű a gondozása, ideális szobanövény. Még a levegőt is tisztítja, viszont tegyük magasra a macska elöl, mert mérgező az állatokra! Nem kell direkt napfényre rakni, de ne legyen túl messze az ablaktól. Levelét ha levágjuk, könnyen gyökeret ereszt a vízben. Szereti a tőzeges földet, és a párát, ezért érdemes rendszeresen körbespriccelni.

A könnyezőpálma igénytelen szobanövény

Könnyezőpálma. Fotó: Unsplash

Sárkányfa

A dracéna vagy sárkányfa a Kanári-szigetekről származó szobanövény. Több fajtája is van, de igényeik hasonlóak. Szereti a világos, félárnyékos helyet a lakásban, a tűző napra viszont ne tegyük. Körülbelül 3-5 naponta locsoljuk, de a téli hónapokban heti egy öntözéssel is elvan. A földjét azért ne engedjük kiszáradni.

A sárkányfa igénytelen szobanövény.

Sárkányfa. (Getty Images)

Bromélia

Szintén szereti a világos, félárnyékos helyet, a rendszeres párásítást, vagyis a vízzel való permetezést. Igénylik a mérsékelt öntözést, ne hagyjuk kiszáradni a földjét. A bromélia öntözésének titka abban rejlik , hogy a vizet a levelek alkotta kehely alakú tőlevélrózsába is kell önteni. Szintén szeretik a tőzeges, laza talajt. Ha száradni kezd a növény virága, ne ijedj meg, ez természetes folyamat, nem te rontottad el. A bromélia a virágzás után elpusztul, de sarjait átültetve újabb növénykéket nevelhetsz belőle.

A bromélia igénytelen szobanövény

Bromélia. Fotó: Unsplash

Vitorlavirág

Ez a Kolumbiából és Venezuelából származó trópusi, igénytelen, örökzöld növény fehér, vitorlaszerű virágaival lep meg minket. Ehhez nem kell mást tennünk, csak fényes helyre tenni, rendszeresen párásítani, és nem hagyni kiszáradni. A vitorlavirág ráadásul tökéletes mikroklímát teremt a lakásban.

A vitorlavirág igénytelen szobanövény és a levegőt is tisztítja.

Vitorlavirág. Fotó: Getty Images

További érdekességeink a szobanövényekről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top