Otthon

Fiatalos, meselakás lett a Napfény utcai káoszlakból – előtte-utána képek

Nézzetek be ebbe a nagyon kedvesen, szívvel-lélekkel felújított Napfény utcai lakásba!

Ez a lakás ráncfelvarráson ment át. Annak ellenére szerette volna Koncz-Horváth Éva testre szabni az új lakók számára, hogy sokan mondták, az eredeti állapotában is örülnének neki. A lakásfelújítás, átalakítás célja egy világos, légies, fiatalos, modern otthon kialakítása volt, két nő számára. A lakás teljes körű felújítást kapott az ablakoktól a bútorokig, és a munkálatok mindösszesen három hónapot öleltek fel.

Megnézem
Összes kép (6)

 „Az előszobában eredetileg két ajtóval leválasztott kis helyiség volt, egy gardrób és egy kamra. A falat kivettük, így a közlekedő kiszélesedett és teljes hosszában begardróboztuk fényes fehér bútorral” – meséli Évi, aki hozzáteszi, fontos volt, hogy minél több tárolóhelyet hozzanak létre. Itt található a kamraszekrény, a hűtő, akasztós és polcos gardrób szekrények, további polcok és cipőtárolók.

Fotók: Hubai Orsolya

Az előszoba után megújult a konyha is, amire „újabb ablakot” helyeztek egy csodálatos égszínkék posztertapéta képében, amin még a függöny is meglibben a szellőtől. „A tapéta szépen tágítja a teret, és nagyon jó összhangban van a szemközti falon lévő mozaikkal.”

Fotók: Hubai Orsolya

„Én is és az új lakók is ezt a pontját szeretjük legjobban a lakásnak. Elmondásuk szerint mindig itt üldögélnek, beszélgetnek, a vendégeket is mindig be kell zavarni a nappaliba, hogy ott folytassák a társalgást. Különös varázsa van a konyhának” – meséli Évi, és úgy gondoljuk, annál nagyobb bókot nem kaphat egy tervező, mint amikor a lakók ennyire megkedvelik az általa megálmodott helyiséget.

Megnézem
Összes kép (23)

A posztertapéták hada folytatódik a nappaliban és a hálóban is. „A posztertapétákat a leendő lakók személyiségét figyelembe véve választottam ki. A hálószoba nyugalmát szerettem volna hangsúlyozni a naplementébe nyúló stéggel, a nappaliban lévő magnóliákat pedig az egyik lakó nagyon szereti.”

A lakáson végigvonul a fehér, a szürke, a világoskék, a szürkésbarna fa, a lila és rózsaszín szín. „A fa melegsége meghatározó mindkét szobában, azonban az egyenes vonalát meg kellett törni. A romantikus elemek kellettek egyrészt azért, hogy lágyítsák az egyenes vonalakat, másrészt azért, mert hölgyek lakják a lakást.” Számunkra a legizgalmasabb része a lakásnak a fürdő a különleges csempe miatt. Ennek megválasztását is megmagyarázta Évi: „A fürdőszoba nagyon kicsi, és nem szerettem volna abba a hibába esni, hogy a legegyszerűbb, sima fehér csempe tágítja a teret, mert nem. Abból indultam ki, hogy ha már kicsi a helyiség, tegyünk bele egy kis extrát. Ez a 3D-s geometria mintás csempe kellemes a szemnek, és a fények is megtörnek rajta, de mégsem zavaróan csillog.”

Fotók: Hubai Orsolya

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.