Otthon

A hygge életérzés nem egyenlő a lustasággal

A hygge nem a lazsálásról, hanem az élet élevezetéről szó.

Nemrég írtunk már a dán hygge életérzésről, amit érdemes ellesni tőlük, hiszen az ország egyike a világ legboldogabb országainak. Ám sokan nem tudják teljesen tisztába rakni a fogalmat, miről is van szó valójában, sokan pedig az élet apró örömeire koncentráló felfogást összemossák a lustasággal. Mutatjuk a különbségeket.

A hygge leginkább a meghittséget jelenti, de valójában ennél sokkal több mindenre utal. Egyszerre szól a lelassulásról, a megélt pillanatokról, a társas élményekről és a közös programokról, vagyis a mindennapi dolgok maximálisan való megélésről. 

Hygge: egy meleg takaróba becsavarva magunkat, a kedvenc könyvünket olvasni, akár egy átmulatott éjszaka helyett péntek este.

Lustaság: Kiszállni a kádból, és a törülközőbe csavarva feküdni az ágyon két órán át, miközben azt fontolgatod, elmenj-e otthonról. Végül a kényelem győz, és maradsz a fenekeden.

Hygge: Elmenni a kedvenc kávézódba, rendelni egy forró csésze kávét vagy teát és csak nézni a körülötted lévő embereket, történéseket.

Lustaság: Nem lemenni kávéért a boltba, pedig elfogyott. 

Hygge: Péntek este előre elkészíteni egy nagy adag levest és főételt, hogy egész hétvégén élvezhesd a maradékokat.

Lustaság: Minden hétvégén minden ételt megrendelni, és a lakás minden pontján felhalmozni azt, egészen hétfő reggelig.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top